Κοτόπουλο φιλέτο στη λαδόκολα – με φρέσκια σάλτσα

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Υλικά (για 4 άτοµα):

  • 2 στήθη κοτόπουλου, ολόκληρα
  • 6 µικρές πατάτες, καθαρισµένες και κοµµένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 8 ελιές Καλαµών, σε φετούλες
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, χονδροτριµµένη
  • 4 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Για τη φρέσκια σάλτσα

-Advertisement-
  • 1 µεγάλη ντοµάτα, σε κύβους
  • 2 κ.γ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξίδι µπαλσάµικο

κοτοπουλο

Εκτέλεση

Κόβουµε τα στήθη στα δύο, ώστε να γίνουν τέσσερα κοµµάτια. Χαράσσουµε το καθένα σε 5-6 σηµεία.

Κόβουµε 4 κοµµάτια µήκους 25 εκ. χαρτί ψησίµατος και 4 κοµµάτια αλουµινόχαρτο. Στρώνουµε κάτω το αλουµινόχαρτο και επάνω του τοποθετούµε το χαρτί, παραθέτοντας τα 4 ζεύγη περιτυλίγµατος στη σειρά.

- Advertisement -

Στρώνουµε τις ροδέλες της πατάτας στο κέντρο του χαρτιού και ακουµπάµε επάνω το στήθος. Σφηνώνουµε τις λωρίδες της πιπεριάς στις σχισµές του κοτόπουλου. Πασπαλίζουµε µε τις ελιές, τη φέτα, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και στολίζουµε µε τα κλωναράκια της ρίγανης. Κλείνουµε τα πακετάκια, διπλώνοντας πρώτα τις πλατιές πλευρές στο κέντρο και µετά τα πλαϊνά.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούµε τα πακετάκια σε ταψί και ψήνουµε για 30 λεπτά. Αφήνουµε να σταθούν εκτός φούρνου για 15 λεπτά, χωρίς να τα ξετυλίξουµε.

Σε µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα υλικά για τη φρέσκια σάλτσα. Ανοίγουµε τα πακέτα και περιχύνουµε τα στήθη. Τρώγεται και ζεστό και κρύο.

 
πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *