Ενα κρουαζιερόπλοιο παραμένει στα ανοιχτά της Φλόριντα, με τέσσερα θύματα του κορωνοϊού και δεκάδες ασθενείς.

Η εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο, η Holland America, έκανε δραματική έκκληση στις ΗΠΑ να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό του, καθώς φοβούνται πως θα πεθάνουν κι άλλοι άνθρωποι στο πλοίο, αν δε μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Ο πρόεδρος της εταιρίας, Ορλάντο Ασφορντ, έστειλε επιστολή στην τοπική εφημερίδα Sun Sentinel, αναφέροντας:

«Τέσσερις άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει και φοβάμαι ότι θα κινδυνεύσουν και άλλες ζωές. Στις 30 Μαρτίου, 76 επιβάτες και 117 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Zaandam παρουσίαζαν συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης. Οκτώ από αυτούς διαγνώστηκαν με Covid-19».

Το πλοίο ζήτησε να ελλιμενιστεί στο Φορτ Λότερντεϊλ της Φλόριντα, όμως οι τοπικές αρχές διαφωνούν και ο κυβερνήτης, Ρον ΝτεΣάντις, δεν συμφώνησαν.

Στην κομητεία του Μαϊάμι-Ντέιντ και του Μπρόουαρντ, όπου βρίσκεται το Φορτ Λότερντεϊλ, έχει καταγραφεί το 60% των κρουσμάτων του κορωνοϊού (σε σύνολο 5.000) και γι’ αυτό τα τοπικά νοσοκομεία πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στους κατοίκους τους.

Η Φλόριντα δεν μπορεί να επιτρέψει «να πετάξουν εδώ ανθρώπους που δεν είναι κάτοικοί της για να χρησιμοποιήσουν τους πολύτιμους πόρους της», επέμεινε ο ΝτεΣάντις.

Πηγή: iefimerida.gr

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ