Κοροναϊός: Επανέρχεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία μετά την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago Add a Comment
Updated 2022/07/13 at 9:47 ΠΜ
2 Min Read
sotiria2 3 1
ÔåëåôÞ åãêáéíßùí 50 êëéíþí ÌïíÜäùí ÅíôáôéêÞò Èåñáðåßáò (ÌÅÈ) óôï Ãåíéêü Íïóïêïìåßï Èþñáêïò êáé ÍïóçìÜôùí "Óùôçñßá", ðáñïõóßá ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç, ôçí ÄåõôÝñá 19 Ïêôùâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÔÆÁÌÁÑÏÓ)

Το τελευταίο διάστημα η κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες covid, στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνά το 40%.

Ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με στόχο την αύξηση κλινών στα νοσοκομεία επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Υγείας.

Δεδομένης της μεγάλης αύξησης σε νοσηλείες σε απλές κλίνες covid σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως ήταν αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της θερινής κινητικότητα, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την αύξηση των απλών κλινών covid αλλά και των ΜΕΘ covid εάν σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στις εισαγωγές.

Ήδη άλλωστε το τελευταίο διάστημα η κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες covid, στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνά το 40%.

Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ είναι χαρακτηριστικό πως στις αρχές Ιουνίου στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν περί τους 800 ασθενείς με κορονοϊό (οι 504 σε απλές κλίνες) ενώ σήμερα ο αριθμός τους αγγίζει του 2.200 με το 78% να έχει ήπια ή σοβαρά συμπτώματα που όμως δεν καθιστούν απαραίτητη τη νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από 800 νοσηλευομένους…. 2.200 ασθενείς

Από την πλευρά του , ο υπουργός Υγείας  ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «στις απλές κλίνες έχουμε πίεση από το νέο κύμα. Και ήδη τα νοσοκομεία στις απλές κλίνες πιέζονται συνολικά και ειδικά στην Αττική, αλλά δεν έχουμε πιο βαριές νοσηλείες».

Συνεχίζοντας ανέφερε πώς στις απλές κλίνες, θα έχουμε μια πίεση που τη διαχειριζόμαστε αναπτύσσοντας επιπλέον κλίνες όπου είναι αυτό εφικτό.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid. Επίσης το υπ. Υγείας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου ασθενείς non covid να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα.

in.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content