Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

Οικονομία

Κομισιόν: 2,7 δισ. στην Ελλάδα για την ενίσχυση της εργασίας

Το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος SURE για την ενίσχυση της εργασίας στην κρίση του κορονοϊού. Πρόκειται για την πρόταση της Κομισιόν που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο. Το σύνολο των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά στη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης 81,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 15 κράτη μέλη στο πλαίσιο του μέσου SURE. Η Κύπρος αναμένεται να λάβει 479 εκατομμύρια ευρώ.

Το SURE είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της συνολικής στρατηγικής της Ε.Ε. για την προστασία των πολιτών και τον μετριασμό των σοβαρά αρνητικών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι ένα από τα τρία δίχτυα ασφαλείας που συμφωνήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των χωρών.

Μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει αυτές τις προτάσεις, η χρηματοδοτική στήριξη θα δοθεί με τη μορφή δανείων που χορηγούνται με ευνοϊκούς όρους από την Ε.Ε. στα κράτη μέλη. Αυτά τα δάνεια θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη στην αντιμετώπιση ξαφνικών αυξήσεων των δημοσίων δαπανών για τη διατήρηση της απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να καλύψουν το κόστος που σχετίζεται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών συστημάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας, και άλλα παρόμοια μέτρα που έχουν λάβει ως απάντηση στην πανδημία κορονοϊού, ιδίως για τους αυτοαπασχολούμενους.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και τα προς το ζην. Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το πλαίσιο: μόλις τέσσερις μήνες μετά την πρότασή του για δημιουργία του, η Επιτροπή προτείνει να παράσχει 81,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος SURE για να βοηθήσει στην προστασία των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ε.Ε. Το SURE είναι ένα σαφές σύμβολο αλληλεγγύης ενόψει μιας άνευ προηγουμένου κρίσης. Η Ευρώπη έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους πολίτες», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες με ποσό 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακόμη μία ψηφίδα στην εικόνα της ανάκαμψης», σχολίασε μέσω twitter ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς.

ethnos

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Οκτώβρης στη Σπερχειάδα είναι συνυφασμένος με το παζάρι. Και όχι οποιοδήποτε παζάρι αλλά το γνήσιο, το αυθεντικό, το πανελλαδικά ξακουστό. Αυτό που για...

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.