Δείτε μερικά κολπάκια για να απολαύσετε την καλύτερη σπιτική μακαρονάδα.
Τι πρέπει να προσέξετε στο βράσιμο, στις σάλτσες και στο σερβίρισμα
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα χωρίς καπάκι.
2. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα όταν το νερό έχει έρθει σε σημείο βρασμού και κοχλάζει.
3. Για το ανακάτεμα χρησιμοποιείτε ξύλινη κουτάλα και όχι μεταλλική για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού.
4.Τα ζυμαρικά βγάζουν την καλύτερη γεύση τους όταν είναι αλ ντέντε. Ο χρόνος βρασίματος διαφέρει ανάλογα το ζυμαρικό. Για το τέλειο αποτέλεσμα ακολουθήστε τις οδηγίες στην συσκευασία των ζυμαρικών.
5. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε αμέσως με την σάλτσα και τα σερβίρετε κατευθείαν για να μην κολλήσουν και λασπώσουν.
6. Αν προορίζονται για κρύα σαλάτα ζυμαρικών τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
7. Αν θέλετε να τελειώσετε το φαγητό στο φούρνο σαν ένα είδος σουφλέ βράστε τα ζυμαρικά για λιγότερη ώρα.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.