Κολιοί με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Υλικά

-Advertisement-

4 κολιοί των 300 γρ. περίπου o καθένας, καθαρισμένοι
αλάτι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
50 ml μουστάρδα πικάντικη
4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
1/8 κουτ. γλυκού μπούκοβο, καυτερό
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Advertisement -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Αλατίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε μέτριο ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να μη στεγνώσουν.

Σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα με ελιές και πιπεριές τουρσί.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *