Υλικά
4 κολιοί των 300 γρ. περίπου o καθένας, καθαρισμένοι
αλάτι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
50 ml μουστάρδα πικάντικη
4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
1/8 κουτ. γλυκού μπούκοβο, καυτερό
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Αλατίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε μέτριο ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να μη στεγνώσουν.
Σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα με ελιές και πιπεριές τουρσί.