Κλεμμένο ψηφιδωτό από πλοίο του αυτοκράτορα Καλιγούλα επιστρέφει στην Ιταλία από τις ΗΠΑ

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Στην Ιταλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφει ένα ψηφιδωτό, το οποίο προερχόταν από πλοίο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα και είχε κλαπεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ψηφιδωτό του 1ου μ.Χ. αιώνα είχε εντοπιστεί σε πλοίο στον βυθό της λίμνης Νέμι, κοντά στη Ρώμη, τη δεκαετία του 1930.

Μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, κλάπηκε από το Μουσείο Ρωμαϊκών Πλοίων της Ιταλίας, στη Ρώμη, και τα ίχνη του χάθηκαν.

Κατόπιν έρευνας των ιταλικών και των αμερικανικών αρχών, το πολύτιμο ψηφιδωτό εντοπίστηκε στην κατοχή μιας γυναίκας από την Ιταλία, η οποία κατοικεί στη Νέα Υόρκη.

Πέρα από το ψηφιδωτό, στην Ιταλία θα επιστρέψουν από τις ΗΠΑ και άλλοι αρχαιολογικοί θησαυροί, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών, είναι ένα αγγείο από την περιοχή της Απουλίας του 350 π.Χ. -το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης-, δύο αμφορείς του 4ου ή 5ου αιώνα π.Χ., αλλά και ρωμαϊκά νομίσματα, χειρόγραφα και βιβλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *