Κιτ εξόντωσης βρικολάκων έγινε ανάρπαστο σε δημοπρασία

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago Add a Comment
Updated 2022/07/05 at 1:40 ΜΜ
2 Min Read
kit

Ενα κιτ «θανάτωσης βαμπίρ», που κάποτε ανήκε σε Βρετανό αριστοκράτη, πυροδότησε διεθνή «πόλεμο» προσφορών προτού πουληθεί έξι φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers.

Το σετ με τα «εργαλεία» για την εξόντωση βρικολάκων, που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα, πωλήθηκε την Πέμπτη για 15.000 ευρώ. Ανήκε στον Λόρδο Γουίλιαμ Μάλκολμ Χέιλι (1872-1969), έναν Βρετανό αριστοκράτη και πρώην διοικητή της Βρετανικής Ινδίας.

«Είτε λόγω φόβου είτε ενθουσιασμού, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι ένα μέλος της υψηλότερης αριστοκρατικής κοινωνικής τάξης, ένας άνδρας με θέση στη Βουλή των Λόρδων, απέκτησε αυτό το αντικείμενο», δήλωσε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών. «Μας υπενθυμίζει ότι ο μύθος των βαμπίρ επηρεάζει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Το κουτί περιέχει βασικά αντικείμενα που χρειάζονται για να «αποκρούσουν τους αιμοδιψείς βρικόλακες», όπως σταυρούς, αγιασμό, ξύλινο πάσσαλο και ματσόλα, κομπολόγια, μια γοτθική Βίβλο, ορειχάλκινα κηροπήγια, πιστόλια και μια φιάλη σκόνης.

«Η αποστολή της δολοφονίας ενός βαμπίρ ήταν εξαιρετικά σοβαρή και οι ιστορικές μαρτυρίες υποδηλώνουν την ανάγκη για συγκεκριμένες μεθόδους και εργαλεία», είπε ο Χάνσον. «Αντικείμενα θρησκευτικής σημασίας, όπως σταυροί και Βίβλοι, λέγεται ότι απωθούν αυτά τα τέρατα, εξ ου και η παρουσία τους στο κιτ».

Το ασυνάρτητο (ή και όχι) για τις μέρες μας κουτί προσέλκυσε πλειοδότες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Ενας ανώνυμος πλειοδότης από το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά και το κέρδισε.

Δεν είναι σαφές εάν ο αγοραστής θα χρησιμοποιήσει το κιτ. Αλλά η Hansons Auctioneers λέει: «Η πίστη στους βρικόλακες, ένα απέθαντο πλάσμα που λέγεται ότι χρειάζεται ανθρώπινο αίμα για να επιβιώσει, πηγαίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω και επιμένει σε ορισμένα μέρη του κόσμου σήμερα».

(με πληροφορίες από CNN)

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content