Κεντρική Ελλάδα: “Εγινα κλέφτης για να ζήσω…” – 21χρονος καταδικάστηκε σε 7 μήνες με αναστολή και χρηματική ποινή

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Κλέφτης… για να βιοποριστεί ο ίδιος και η οικογένειά του, που είναι όλοι τους άνεργοι, δήλωσε 21χρονος, ο οποίος ήρθε από την Λάρισα στον Βόλο για να κλέψει και να επιστρέψει στην πόλη του με τα κλοπιμαία προκειμένου να τα πουλήσει.

Ο νεαρός δράστης μετέβη στον Βόλο χθες το απόγευμα και πήγε σε κατάστημα αθλητικών ειδών, απ’ όπου αφαίρεσε αθλητικές φανέλες και σορτς. Κατάφερε να βγάλει τα αντικλεπτικά συστήματα και να βάλει τα αθλητικά ρούχα σε έναν σάκο που είχε μαζί του, δεν υπολόγισε όμως ότι οι κινήσεις του καταγράφονταν από κάμερες ασφαλείας.

Από την υπεύθυνη του καταστήματος κλήθηκε αστυνομία και ο 21χρονος συνελήφθη βγαίνοντας από το κατάστημα. Ανοίγοντας τον σάκο του αστυνομικοί, βρήκαν τα κλοπιμαία αξίας 246 ευρώ.

Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου προκειμένου να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του, πλην όμως επικαλέστηκε αιτία βιοπορισμού.

«Δεν είχα άλλη επιλογή. Γι’ αυτό το έκανα. Δεν έχω χρήματα για να ζήσω», υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου. Ο 21χρονος δήλωσε άνεργος και ότι αδυνατεί να βρει εργασία. «Εχω εργαστεί περιστασιακά σε οικοδομή, λαϊκές, στα χωράφια», είπε υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Σημείωσε επίσης ότι ούτε η οικογένειά του μπορεί να τον στηρίξει. «Ολη μου η οικογένεια είναι άνεργοι. Δεν έχουμε καθόλου χρήματα. Γι’ αυτό τα ήθελα τα ρούχα. Για να τα πουλήσω και να μπορέσω να βγάλω χρήματα», ανέφερε.

«Η κλοπή δεν είναι ούτε επιλογή ούτε λύση», το αυστηρό μήνυμα της εισαγγελέα έδρας απέναντι στον 21χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κλοπής.

Σε βάρος του, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με διετή αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 500 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή taxydromos.grΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *