Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ροβίτσα βρασμένη
- 1 1/2 φλιτζάνι βραστές πατάτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
- 1/2 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
- 3/4 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουτ. του γλυκού. θυμάρι
- 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
Διαδικασία
Βάζετε την ροβιτσα σε νερό αποβραδίς. Την βράζετε σε νερό για 20 λεπτά περίπου έως να μαλακώσει. Ξαφρίζετε.
Σε τηγάνι τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και την πιπεριά και αλατοπιπερώνετε.
Σε βαθύ μπολ βάζετε τις πατάτες και με το εργαλείο πίεσης τις λιώνετε Προσθέτετε όλα τα υλικά και πλάθετε κεφτεδάκια πλακουτσωτά. Μετά τα περνάτε από ρυζάλευρο και τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρετε μέσα σε πιτούλα με βιγκαν τζατζίκι, χούμους ή μουστάρδα.
olivemagazine