Κατατέθηκε το αθλητικό νομοσχέδιο – Τέρμα στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/04/21 at 12:52 ΜΜ
1 Min Read

Κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη (21/4), στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο στην επικεφαλίδα του γράφει ”Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις”.

Στο σχέδιο νόμου καταργείται το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως είχε εξαγγείλει ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής: ”Καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Επιπροσθέτως: ”επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις”, αναφέρει το νομοσχέδιο, στο οποίο επισημαίνεται ότι: ”αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού”.

Επίσης, σημειώνεται ότι: ”’Υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν…, βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους”.
Ξεκάθαρα: ”απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως”. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ”κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ”.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content