Καταπληκτικό νηστίσιμο ριζότο με θαλασσινά

lamianow
By lamianow Add a Comment
2 Min Read

Συνταγή για καταπληκτικό νηστίσιμο ριζότο με θαλασσινά, για την Καθαρά Δευτέρα ή για όποια ημέρα της νηστείας της Σαρακοστής.

-Advertisement-

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

- Advertisement -

1 κιλό γαρίδες
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/2 κούπα βούτυρο φυτικό
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού
1 μικρό κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
1 κουταλιά κοφτή ντοματοπελτέ
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
λίγο πιπέρι
2 φύλλο δάφνης
λίγη πάπρικα
2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό πλένετε τις ωμές γαρίδες και τις καθαρίζετε από το κέλυφος και το μαύρη κορδονάκι ανάμεσα τις γαρίδες (εντεράκι).

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 4 κούπες νερό και το λεμόνι σε φετούλες. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και κρατάτε μια κούπα από το νερό τους. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε στη κατσαρόλα το σέλινο δεμένο με τα κλωνάρια μαϊντανού, τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το νερό από τις γαρίδες.

Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 30 λεπτά της ώρας μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε φόρμα. Βάζετε πάνω στο ρύζι τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με φρέσκια λαγάνα.

news

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *