Καρυστιανού: Είχα ιατρείο, δεν άκουσα τη συνέντευξη Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ακύρωσαν την εκδήλωσή μας

Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε στην ακύρωση εκδήλωσης στον ΔΣΑ. Μίλησε επίσης για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

NEWSROOM
ΑπόNEWSROOM
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
3 Min Read

Στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στην ακύρωση εκδήλωσης με ομιλήτρια την ίδια στον ΔΣΑ αναφέρθηκε σήμερα η Μαρία Καρυστιανού.

«Να σας πω την αλήθεια, γιατί εγώ λέω πάντα την αλήθεια, δεν την άκουσα την συνέντευξη του πρωθυπουργού γιατί είχα ιατρείο. Θα την ακούσω και θα τοποθετηθώ», ανέφερε σε δηλώσεις της αρχικά και πρόσθεσε:

«Σήμερα στις 6 ώρα είχαμε κλείσει μια εκδήλωση να μιλήσουμε για το κράτος Δικαίου. Και πού καλύτερο μέρος να πάμε από τον ΔΣΑ, δηλαδή σε ένα χώρο που είναι οι δικηγόροι, αυτοί που προασπίζονται τους νόμους, που προασπίζονται τους πολίτες, να μιλήσουμε για το κράτος Δικαίου, για το Σύνταγμα γιατί συζητάμε για την συνταγματική αναθεώρηση και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Κι όμως ενώ είχε κλειστεί η αίθουσα και είχαν όλα τακτοποιηθεί στη συνέχεια με προσωπικές παρεμβάσεις από το κόμμα αρχικά του ΠΑΣΟΚ και από της ΝΔ, η εκδήλωση ακυρώθηκε. Ομιλίες, συνέδρια, ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του Κράτους Δικαίου που μας αφορά όλους και μας πονά όλους θα έπρεπε όχι απλά να αγκαλιάζονται από τους χώρους που ασχολούνται με τη Δικαιοσύνη, αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν και αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Είναι πολύ λυπηρό για κομματικούς λόγους πράγματα που ωφελούν την κοινωνία να κόβονται. Δεν ήταν πολιτική εκδήλωση, το θέμα ήταν πολύ συγκεκριμένο θα μιλούσαν νομικοί. Μου ζητήθηκε να κάνω έναν χαιρετισμό. Το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα το Κίνημα Ελπίδα»

Τι συνέβη με την ακύρωση

Εν τω μέσω της νυκτός ακυρώθηκε προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση του κόμματος «Ελπίδας για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού» με κύκλους του κόμματος να καταγγέλουν παρεμβάσεις «γαλάζιων» και «πράσινων» συνδικαλιστών του δικηγορικού κόσμου.

Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά βράδυ και μέσα στα μεσάνυχτα, με πρωτοβουλία συνδικαλιστών δικηγόρων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακυρώθηκε μια εκδήλωση νομικών – υποστηρικτών της Ελπίδας για τη Δημοκρατία.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αναβολή της εκδήλωσης και προστίθεται:

Εκείνοι είχαν την πρωτοβουλία να μιλήσουν και να συζητήσουν για την κατάσταση της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου και πτυχές της συνταγματικής μεταρρύθμισης και προσκάλεσαν την Μαρία Καρυστιανού να χαιρετίσει την εκδήλωση τους. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχαν φιλοξενηθεί σε αίθουσες του ΔΣΑ τόσο αμιγώς κομματικές εκδηλώσεις (ΚΚΕ), όσο και επίσημες παρουσιάσεις θέσεων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) για θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους και τη δικαιοσύνη.

Το επιτελείο της κυρίας Καρυστιανού αναμένει την επίσημη αιτιολογία του ΔΣΑ.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

αφίσα Καρυστιανου

newsbomb.gr

Share This Article
ΑπόNEWSROOM
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *