Υλικά για την καρυδόπιτα
2 φλ αλεύρι μαλακό
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ μπέικιν – πάουντερ
2 φλ. καρυδόψιχα
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα (στόλισμα)
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλα
1/2 φλ. βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
8 αυγά
γαλέτα ψιλοτριμένη
Ετοιμασία για την καρυδόπιτα
Δουλεύουμε το βούτυρο , με τη ζάχαρη , τα μπαχαρικά και τους κρόκους για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους και ρίχνουμε λίγα λίγα τ’αλεσμένα καρύδια που έχουμε ανακατέψει με το αλέυρι και το μπέικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με τη γαλέτα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά. (δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά το γλυκό μας )
Υλικά για το σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
2 1/2 φλ. νερό
3 σφινάκια κονιάκ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό , όταν δέσει το σιρόπι μας κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Όταν βγάλουμε την καρυδόπιτα μας απο το φούρνο , όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας.
Υλικά για τη κρέμα σοκολάτας με κουαντρό
300 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. σοκολάτα κουβετρούρα
60 γρ. βούτυρο
2 κ.σ μέλι
50 γρ κουαντρό ή γκράνκ μαρνιέ
Ετοιμασία
Σε μπέν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα , προσθέτουμε το βούτυρο , το μέλι και το κουαντρό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη κσοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε απο το κέντρο την σιροπιασμένη καρυδοπιτα μας.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια.
Καλή επιτυχία!