Κάλυμνος: Γυναίκα πουλά δυο νησιά στο Αιγαίο

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
kalimnos

Η Καλλιόπη Μαγκλή Μουγκρού, κάτοικος της Κω και κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο (εμβαδό 9 τ. χλμ) αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά, για τουριστική αξιοποίηση, αναψυχή αλλά και για… «εξόρυξη πετρελαίου», επισημαίνοντας πως προτιμά αμερικανική εταιρεία

Στο «σφυρί» βγάζει δύο νησιά, η Καλλιόπη Μαγκλή Μουγκρού που κατάγεται από την Κάλυμνο και μένει στην Κω, με τον δήμαρχο της Καλύμνου να επιβεβαιώνει πως η οικογένειά της έχει τίτλους ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για τη νήσο Νερά, 0,456 τ. χλμ νότια της Καλύμνου αλλά και τη νήσο Αρκόνησος, στην είσοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού (Bodrum), βρίσκεται περίπου 9 ν.μ ανατολικά της Κω, είναι μέρος της τουρκικής ριβιέρας και αποτελεί προορισμό προσέλευσης σκαφών αναψυχής. Η Καλλιόπη Μαγκλή Μουγκρού, κάτοικος της Κω και κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο (εμβαδό 9 τ. χλμ) αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά, για τουριστική αξιοποίηση, αναψυχή αλλά και για… «εξόρυξη πετρελαίου», επισημαίνοντας πως προτιμά αμερικανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει πως «πωλούνται 2 Νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 1) Νησί Αρκόνησος – Τουρκία, έξω από το Bodrum απέναντι από την Κω (Δωδεκάνησα, Ελλάδα) 2) Νησί Νερά Ελλάδα, δίπλα στην Κάλυμνο (Δωδεκάνησα, Ελλάδα). Διατίθεται για ξενοδοχεία, εστιατόρια τουριστική περιοχή και για εξόρυξη πετρελαίου (θα εκτιμηθεί πετρελαίου εταιρία Αμερικής). Έχω συμβόλαια, διαθήκη, τοπογραφικά και χαρτιά από Τουρκία από το 1922 από τον παππού μου που βρίσκονται και στην Μητρόπολη Καλύμνου. Συνάντηση για συζήτηση στην Κω, Δωδεκάνησα, Ελλάδα με δικηγόρο μου».

Ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, που επιβεβαιώνει τους τίτλους ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης γυναίκας, αναφέρει πως υπάρχουν ακόμη δύο νησιά που έχουν ιδιοκτήτες από την Κάλυμνο, σύμφωνα με επίσημους οθωμανικούς τίτλους και καταχωρημένους στο κτηματολόγιο της περιοχής της Αλικαρνασσού πριν το 1923.

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content