Υλικά συνταγής
1 φακελάκι μαγιά
Μισό κ.γλ. ζάχαρη
125 γρ. νερό, χλιαρό
150 γρ. αλεύρι
75 γρ. καλαμποκάλευρο
Μισό κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό φλ. σάλτσα
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια
1 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
50 γρ. τυρί, καπνιστό
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα, στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Ζυμώνουμε τη ζύμη της πίτσας και την ανοίγουμε σε λευκό στρογγυλό φύλλο.
Στην συνέχεια, απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας, την γέμιση μανιταριών και το τυρί.
Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, αφού βρέξουμε τις γωνίες και πατάμε την ένωση.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για 10 λεπτά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο (και το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για μισή ώρα, έως ότου ψηθεί το ζυμάρι.
Η πίτσα καλτσόνε μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
Όσο πιο λίγη υγρασία εμφανίζει η γέμιση του καλτσόνε, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα έχουμε.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.