Κακοκαιρία «Ιανός»: Ποια είναι τα νέα μέτρα στήριξης για ξενοδοχεία και πολιτισμό

Νewsroom
3 Min Read
11999

Αναλυτικά οι βασικότερες διατάξεις της τροπολογίας που κατέθεσαν στη Βουλή τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας

Mέτρα στήριξης και οικονομική ενίσχυση για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τις επιχειρήσεις πολιτισμού και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό» προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Οι βασικότερες διατάξεις προβλέπουν :

Και τον Οκτώβριο θα λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ οι εποχικοί εργαζόμενοι με υποχρεωτική επαναπρόσληψη.(το μέτρο ίσχυε για την περίοδο 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου)

Διασώζεται το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, που λόγω αναστολής δεν έχουν λάβει άδεια και επίδομα. Σύμφωνα με την προωθούμενη διάταξη, οι εργοδότες – ξενοδόχοι υποχρεούνται έως 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν στους εργαζόμενους τις αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας, επί του ονομαστικού μισθού. Για τον υπολογισμό λαμβάνεται υπόψη και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή. Οι εργοδότες – ξενοδόχοι θα λάβουν από το κράτος αποζημίωση αποδοχών αδείας που ανέρχεται σε 2/25 επί των 534 ευρώ – δηλαδή 42,72 ευρώ – για κάθε μήνα αναστολής της σύμβασης εργασίας των εν λόγω μισθωτών.

Θεσπίζεται πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για μεγάλα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας με περισσότερους από 50 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης που πρόκειται να καταθέσουν προτάσεις επενδυτικών σχεδίων αναμόρφωσης ή και ενεργειακής αναβάθμισης με σκοπό την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος το κράτος επιδοτεί για έως και 12 μήνες το 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Η οικονομική αυτή ενίσχυση ενεργοποιείται εντός 2ετίας από την έγκριση του επενδυτικού έργου.

Καλύπτονται για το διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος οι εργοδοτικές εισφορές των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας που είχαν πτώση τζίρου φέτος τουλάχιστον 70% συγκριτικά με πέρσι

Οριοθετείται το πλαίσιο για την επιδότηση των θέσεων σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσικές σκηνές κλπ. Η επιδότηση είναι 10 ευρώ για τις θέσεις θεάτρων και 4 για τους κινηματογράφους, ενώ επιδοτούνται 24 παραστάσεις το μήνα στα θέατρα και 40 το μήνα στους κινηματογράφους. Για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις καλύπτεται 40% των θέσεων, ενώ για τις κλειστές το 20%.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content