Ήπιες βροχές και πτώση θερμοκρασίας στη Φθιώτιδα – Ηλιοφάνεια από την Κυριακή – H πρόγνωση από την προϊσταμένη της Ε.Μ.Υ (Aud)

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Άστατος αναμένεται ο καιρός αύριο σε όλο τον νομό, με βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παρά τις νεφώσεις και τις κατά τόπους πιο έντονες βροχές, η Φθιώτιδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που θα πληγούν από ακραία φαινόμενα, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της ΕΜΥ, Αντωνία Τασσοπούλου.

«Περισσότερες βροχές, αλλά όχι ακραίες»

Η κ. Τασσοπούλου επισημαίνει ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη μέρα, καθώς θα σημειωθούν συνεχόμενες βροχοπτώσεις με μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως τονίζει, «θα έχουμε περισσότερο νερό, χωρίς όμως να είναι κάτι ακραίο».

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα υποχωρήσει λόγω των βροχών, για να ανέβει ξανά την Κυριακή, οπότε και αναμένεται αισθητή βελτίωση με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Φθιώτιδα.

Μικρή ανάκαμψη το Σάββατο – Ηλιοφάνεια και 17°C την Κυριακή

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει περίπου τους 15°C, με πολλή συννεφιά αλλά χωρίς αξιόλογες βροχοπτώσεις. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 17°C στη Λαμία, επανερχόμενη στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, η κ. Τασσοπούλου υπενθυμίζει ότι αυτή την περίοδο τα κύρια βαρομετρικά χαμηλά έρχονται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας περισσότερο τη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο — περιοχές όπου υπάρχει και μεγαλύτερη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις.

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *