Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 συσκευασία 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
30 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κακάο μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το μείγμα της επικάλυψης.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσει και αδειάζετε εύκολα.
Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα από το τυρί κρέμα μέσα στο μείγμα των μπράουνις και κάντε με ένα μαχαίρι σχέδια.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε σε τετράγωνα.
Πηγή: news.gr