0

Γιατί η κινητή «συναυλία» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη άνοιξε την… όρεξη Μητροπολιτών για άρση των μέτρων.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία του ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες αλλά με τα προληπτικά μέτρα κατά του κορονοϊού που θα υποδείξουν οι επιστήμονες.

Ανάλογη επιστολή, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει στείλει στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Εκκλησία της Κρήτης, κάτι που δείχνει μια σύμπνοια των 96 Μητροπολιτών για το άνοιγμα των εκκλησιών, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με την Καθημερινή, στη επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει αναφορά στα «φιλόχριστα αισθήματά του» και τον αποκαλεί «πιστό χριστιανό».

Επίσης:

– Εξιστορεί όσα μέτρα έλαβε η Εκκλησία κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, τηρώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού,

– Αναφέρει τις επιθέσεις που δέχθηκε η Εκκλησία ακόμη και από «σκληροπυρηνικούς» πιστούς που ήθελαν να αντιδράσει στα κυβερνητικά μέτρα περί Θείων Λειτουργιών χωρίς πιστούς.

– Ζητά να συμπεριληφθούν και οι ναοί στις προβλέψεις για σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος ζητά την λειτουργία των ναών με την τήρηση της απόστασης των δύο μέτρω, του ενός τόμου ανά 15 τ.μ., την χρήση αντισηπτικών και μασκών και την απαγόρευση προσέλευσης των πιστών που ανήκουν σε ευπαθείς υγειονομικά ομάδες.

Η Εκκλησία φέρεται να έχει ενοχληθεί γιατί στο σχεδιασμό περί σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων δεν περιλαμβάνονται οι ναοί και ο κυβερνητικός σχεδιασμός “στέλνει” το άνοιγμα των εκκλησιών την 1η Ιουνίου. «Η Εκκλησία τήρησε ευλαβικά τα κυβερνητικά μέτρα παρά τις πιέσεις των πιστών. Αντ’ αυτού, δεν έλαβε ένα ευχαριστώ για τη στάση της ενώ αγνοείται και από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση των μέτρων» δήλωσε στην Καθημερινή εκκλησιαστικός παράγοντας.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο ως πρόεδρο της ΔΙΣ και με την σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετεί η Ιεραρχία επί του θέματος, δηλαδή οι 82 ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος (συνολικά 96 μαζί με την Εκκλησία της Κρήτης).

Άνοιξαν εκκλησίες, ενόχληση για την… Πρωτοψάλτη

Την Κυριακή φαίνεται πως άνοιξαν πολλές Εκκλησίες άτυπα (σ.σ. η απόφαση είναι πως οι Ναοί είναι κλειστοί μέχρι τις 28 Απριλίου), ενώ πολλοί ήταν οι Μητροπολίτες που ενοχλήθηκαν γιατί στον κυβερνητικό σχεδιασμό δεν υπάρχει η πρόβλεψη για άρση των μέτρων που αφορούν στις εκκλησίες.

Κάποιους άλλους τους ενόχλησε και η κινητή συναυλία που έδωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας χθες, Σάββατο (25.04.2020).

Ένας απ’ αυτούς ο Μητροπολίτης Στασών και Μετεώρων Θεόκλητος, ο οποίος είπε πως «όταν οι επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι λιτανείες των ιερών εικόνων ακόμα και με μεμονωμένους με ιερείς δεν βγαίνουν και γίνονται αυτά μέσα στην Αθήνα τότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα λοιπόν και τις πόρτες ανοίξαμε και τα μικρόφωνα ανοίξαμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονο του».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Νewsroom

Νέο σπαρταριστό βίντεο: Το… χιτ της καραντίνας εμπνευσμένο από τον Χαρδαλιά!

Previous article

Κορωνοϊός: Η Ισπανία κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων σε διάστημα ενός μήνα

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ