Ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στην πόλη της Λαμίας

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 εβδομάδα ago 2 comments
Updated 2022/08/04 at 1:05 ΜΜ
3 Min Read
foto 2 27

Το Διοικητικό του Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου, στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Παραρτήματος του Μουσείου στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στο χώρο του «Μουσείου Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Λαμίας» στην οδό Όθωνος, μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο οποίο και θα εξειδικεύονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Κοινωφελής Επιχείρηση, σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου, καθώς και όλες τις σχετικές μελέτες (μουσειογραφική, μουσειολογική, αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής), που θα απαιτηθούν, προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Το Πολεμικό Μουσείο από την πλευρά του, αναλαμβάνει τη διαχείριση και την ευθύνη λειτουργίας του Παραρτήματος, που περιλαμβάνει την καταγραφή, τεκμηρίωση, φύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των εκθεμάτων.

Σκοπός και αποστολή του Πολεμικού Μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και κατάλληλη έκθεση σε αυτό πολεμικών κειμηλίων, η τεκμηρίωση και η μελέτη της Πολεμικής Ιστορίας, καθώς και η προβολή των ιερών αγώνων του Ελληνικού Έθνους, από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου της χώρας για την ίδρυση Παραρτήματος, μια απόφαση που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη κι αναμένεται να προσδώσει σημαντικά οφέλη σε πολλά επίπεδα.

Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του τον κ. Λιάσκο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι με την πλήρη λειτουργία του νέου Μουσείου, δημιουργείται ένα νέο σημείο αναφοράς και σημαντικός πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας, με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής μνήμης και την ενίσχυση της εθνικής αυτογνωσίας.

Με την ίδρυση και λειτουργία του νέου Μουσείου στοχεύουμε στην προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής μας, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας.

Ένας ακόμη κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα σημείων αναφοράς του πολιτισμού για την πόλη της Λαμίας…».

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
 • ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!

  ΠΡΟΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗ
  ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ,ΓΗΠΕΔΑ,ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ,ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 40+ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΛΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ!

  ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ Η ΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΠΗ !!! ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ,ΗΜΕΤΕΡΩΝ ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!

 • ΜΑΛΑΚΥΝΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ
  Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!!

  Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗΣ!!! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ!!!

  Στην χώρα του εκδημοκρατισμενου τσογλανισμου ,
  Στην χώρα που πιστεύουν κάποιοι ότι γιορτές σαρδέλας και λουκάνικου και πανηγύρια είναι τουριστική ανάπτυξη
  Στην χώρα που δημιουργούνται αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να συντηρηθούν
  Στην χώρα που αντί για εξοπλισμένη πυροσβεστική και υγεία έχουμε παντού γήπεδα και γηπεδακια προς χάρη τοπικών εργολάβων
  Στην χώρα που κάθε χρόνο σύλλογοι καμαρωνουν ότι καθαρίζουν παραλίες
  Στην χώρα που σε κάθε νομό οι πολιτιστικοί σύλλογοι της κάθε χωρισμένης που ψάχνει άντρα είναι περισσότεροι από εταιρείες αιχμής
  Στην χώρα που γέροντες τσιφλικάδες για βοσκοτόπια εξουσιάζουν δημάρχους με χρηματοδότηση
  Στην χώρα που πιστεύουν ότι ανάπτυξη είναι η ανακύκλωση συντάξεων ,επιδομάτων και ΕΣΠΑ
  Στην χώρα που φτιάχνονται κολυμβητήρια για τις 200 πιο πλούσιες οικογένειες της κάθε περιοχής και υπάρχει έλλειψη αξονικού τομογράφου και άρρωστοι μεταφέρονται με αγροτικά στην καρότσα
  Στην χώρα που δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην απέναντι καφετέρια μια έχουν προώθηση κλήσεων
  Στην χώρα που το σκουπίδι πάει σύννεφο σε δάση του αστικού και περιαστικού ιστού .
  Στην χώρα που οι βουλευτές έχουν εταιρείες στο όνομα συγγενών και αρπαζουν ακίνητα μαζί με funds
  Στην χώρα που ΤΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ 1247 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΦΛΑΟΥΤΟΥ -ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΦΛΟΓΕΡΑΣ
  Στην χώρα που Πανελλήνιος σύλλογος σπουδαστών μουσικών οργάνων που αριθμεί 6000 μέλη σχεδόν απαιτεί μόνιμο επίδομα διαβίωσης στο ύψος μισθού ,με επιστολή στον Υπουργό γιατί 17 χρόνια έχουν λέει πρόβλημα επιβίωσης λόγω μη διορισμού .
  Στην χώρα που Εκτός τραπεζικού συστήματος το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων
  ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!

  ΠΡΟΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗ
  ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ,ΓΗΠΕΔΑ,ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ,ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 40+ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΛΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ!

  ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ Η ΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΠΗ !!! ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ,ΗΜΕΤΕΡΩΝ ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content