Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας : “Να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις παρελάσεις”

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read
1ο κομματι 64

“Όλοι έχουμε έναν κοινό σκοπό , την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας…” επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, με αφορμή τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. 

iatrikos syllogos fthiotidasΗ ανακοίνωση

Οι παρελάσεις , μαθητικές και στρατιωτικές για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά . Αυτό αποτελεί οριστική απόφαση της πολιτείας . Κατά συνέπεια , αυτή τη στιγμή κάθε άλλη άποψη ή σκέψη δεν έχει καμία πρακτική σημασία .

Αντιθέτως , μεγάλη σημασία έχει πλέον η αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων .Και σε αυτό θα πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι όλοι . Πολιτεία και κοινωνία . Μαθητές , γονείς , εκπαιδευτικοί , εκκλησία , τοπική αυτοδιοίκηση ,υγειονομικοί και αστυνομία . Σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση . Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις . Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο , την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας .

Συνεπώς , ας πράξουμε τουλάχιστον τα βασικά και τα αυτονόητα .

• Αποφεύγουμε το συνωστισμό ακόμη και σε ανοικτούς χώρους , ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Κρατάμε ικανές αποστάσεις από τους υπολοίπους και ακολουθούμε τις οδηγίες των υπευθύνων και των αστυνομικών .

• Εφαρμόζουμε τις μάσκες προσώπου , εμβολιασμένοι ή μη , ακόμη και αν ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ανοικτός , σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων .Η εφαρμογή της μάσκας προσώπου πρέπει να γίνεται σωστά και όχι για τους “τύπους “.

• Αν έχουμε τα παραμικρά συμπτώματα ίωσης αναπνευστικού ( καταρροή , δέκατα , βήχα , καταβολή δυνάμεων ) , αυτονόητο είναι πώς δεν πάμε στον χώρο της παρελάσεως , θέτοντας σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας , ακόμη και αν πρόκειται πιθανότατα για μία απλή ίωση .

• Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και την μακρά παραμονή σε κλειστούς χώρους ,( χώροι εστίασης ) , κατά αλλά και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

• Μειώνουμε τις κοινωνικές μας επαφές στο μέγιστο δυνατό . Δεν ξεχνάμε πως ο covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί . Αποτελεί δυστυχώς ακόμη έναν αόρατο εχθρό και δεν διακρίνει εθνικές επετείους και εορταστικές εκδηλώσεις .

• Τα χρονικά όρια που προβλέπονται από την εγκύκλιο των αρμόδιων υπουργείων της μίας ώρας για την παρέλαση θα πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά . Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας διευκολύνοντας με τη συνεργασία μας το έργο των υπευθύνων.

Είναι προφανές , πως για μία ακόμη φοράκαι στην περίπτωση των παρελάσεων της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου , πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή και αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση των εκδηλώσεων θα παίξει η σοβαρότητα και η συνέπεια όλων μας , καθώς και το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει . Ως κοινωνία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε .

Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο αγαθό της υγείας θα τα καταφέρουμε και τώρα .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *