“Όλοι έχουμε έναν κοινό σκοπό , την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας…” επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, με αφορμή τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. 

Η ανακοίνωση

Οι παρελάσεις , μαθητικές και στρατιωτικές για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά . Αυτό αποτελεί οριστική απόφαση της πολιτείας . Κατά συνέπεια , αυτή τη στιγμή κάθε άλλη άποψη ή σκέψη δεν έχει καμία πρακτική σημασία .

Αντιθέτως , μεγάλη σημασία έχει πλέον η αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων .Και σε αυτό θα πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι όλοι . Πολιτεία και κοινωνία . Μαθητές , γονείς , εκπαιδευτικοί , εκκλησία , τοπική αυτοδιοίκηση ,υγειονομικοί και αστυνομία . Σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση . Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις . Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο , την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας .

Συνεπώς , ας πράξουμε τουλάχιστον τα βασικά και τα αυτονόητα .

• Αποφεύγουμε το συνωστισμό ακόμη και σε ανοικτούς χώρους , ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Κρατάμε ικανές αποστάσεις από τους υπολοίπους και ακολουθούμε τις οδηγίες των υπευθύνων και των αστυνομικών .

• Εφαρμόζουμε τις μάσκες προσώπου , εμβολιασμένοι ή μη , ακόμη και αν ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ανοικτός , σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων .Η εφαρμογή της μάσκας προσώπου πρέπει να γίνεται σωστά και όχι για τους “τύπους “.

• Αν έχουμε τα παραμικρά συμπτώματα ίωσης αναπνευστικού ( καταρροή , δέκατα , βήχα , καταβολή δυνάμεων ) , αυτονόητο είναι πώς δεν πάμε στον χώρο της παρελάσεως , θέτοντας σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας , ακόμη και αν πρόκειται πιθανότατα για μία απλή ίωση .

• Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και την μακρά παραμονή σε κλειστούς χώρους ,( χώροι εστίασης ) , κατά αλλά και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

• Μειώνουμε τις κοινωνικές μας επαφές στο μέγιστο δυνατό . Δεν ξεχνάμε πως ο covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί . Αποτελεί δυστυχώς ακόμη έναν αόρατο εχθρό και δεν διακρίνει εθνικές επετείους και εορταστικές εκδηλώσεις .

• Τα χρονικά όρια που προβλέπονται από την εγκύκλιο των αρμόδιων υπουργείων της μίας ώρας για την παρέλαση θα πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά . Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας διευκολύνοντας με τη συνεργασία μας το έργο των υπευθύνων.

Είναι προφανές , πως για μία ακόμη φοράκαι στην περίπτωση των παρελάσεων της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου , πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή και αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση των εκδηλώσεων θα παίξει η σοβαρότητα και η συνέπεια όλων μας , καθώς και το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει . Ως κοινωνία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε .

Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο αγαθό της υγείας θα τα καταφέρουμε και τώρα .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES