Το γαλλικό μακαρόν μπορεί να πάρει όποια μορφή θέλετε εσείς. Συμβαδίζοντας με την τάση της εποχής, αυτή τη φορά θα φτιάξουμε μακαρόν… Pikachu.
Θα χρειαστείτε
- 6 ασπράδια αβγών
- 150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα
- Λίγη μαύρη σοκολάτα
- Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- Άρωμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Η μαρέγκα είναι σημαντική για το τέλειο μακαρόν
Χτυπήστε στο μούλτι τα αμύγδαλα και μόλις θρυμματιστούν,αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια και μόλις γίνουν μαρέγκα, ρίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη και ξαναχτυπήστε.
Στη συνέχεια, προσθέστε και την άχνη με το αμύγδαλο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Βάλτε στο μείγμα σας το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το άρωμα που έχετε διαλέξει και ανακατέψτε.
Τώρα που το μείγμα σας είναι έτοιμο, ρίξτε το σε κορνέ και φτιάξτε μικρούς κύκλους πάνω σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί. Αφήστε αρκετό κενό μεταξύ τους.
Μόλις τελειώσετε, σχηματίστε τα αυτιά τους, αλλάζοντας σε μια πιο λεπτή μύτη στο κορνέ. Αν δείτε φουσκάλες σε κάποιο από τα μακαρόν σας, «σκάστε» τες με μια καρφίτσα.
Αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά και αφού έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Μπορείτε -αν θέλετε- να φτιάξετε τη γέμιση με λευκή σοκολάτα
Λιώστε τη σοκολάτα με κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και αν θέλετε προσθέστε και λίγη κρέμα λεμονιού για έξτρα γεύση.
Απλώστε τη σοκολάτα στην εσωτερική πλευρά των μακαρόν σας και ενώστε τα.
Για να σχηματίσετε το πρόσωπο του Pikachu, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε στυλό τροφίμων, είτε να το σχεδιάσετε με τη σοκολάτα και μια οδοντογλυφίδα και να το αφήσετε να κρυώσει.
Απολαύστε τα!