Υλικά συνταγής
- 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι
- 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
- 1 πιπεριά πράσινη λιωμένη στο μούλτι
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το λεμόνι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.
cooklos.gr/