Η πρώτη κλινική με μαριχουάνα στη Νέα Υόρκη

Δήμητρα Γιωτίδου By Δήμητρα Γιωτίδου
2 Min Read

Η Νέα Υόρκη άνοιξε την πρώτη κλινική που θα διαθέτει μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς.

Άλλες 22 πολιτείες της Αμερικής, μεταξύ αυτών και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, έχουν ήδη ιατρεία και κλινικές που διαθέτουν μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς σε ασθενείς με καρκίνο, AIDS και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Η μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς έγινε νόμιμη στην Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2014. Ο νόμος που υπεγράφη τότε ανέφερε πως αφορά αυστηρά τη διάθεση της κάνναβης από πιστοποιημένους ιατρούς και αποκλειστικά σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ο ιός HIV, η νόσος του Λου Γκέριγκ, η νόσος του Πάρκινσον, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η επιληψία.

Σημειώνεται δε πως το ναρκωτικό δεν θα μπορεί να καπνίζεται και οι δόσεις θα είναι αυστηρά περιορισμένες, καθώς δεν θα είναι δυνατό να υπερβαίνουν τις 30 ημέρες θεραπείας. Στόχος των Αμερικανών είναι να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια ώστε η μαριχουάνα να λειτουργήσει ευεργετικά και να εξελιχθεί η ιατρική χρησιμότητά της. Στη Νέα Υόρκη επιτρέπουν την πώληση της μαριχουάνας μόνο σε υγρή μορφή ή σε μορφή ελαίου, για χρήση σε ψεκαστήρες, σε μηχανήματα εισπνοής ή κάψουλες που λαμβάνονται από το στόμα.

Απαγορεύει, επίσης την καλλιέργεια των φυτών από τους ασθενείς. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως οι γιατροί θα περάσουν από υποχρεωτική εκπαίδευση για να μπορούν να πιστοποιούν πως οι ασθενείς τους χρειάζονται μαριχουάνα.

Πρωτοπόρος στο θέμα υπήρξε η Καλιφόρνια, όπου η χρήση της μαριχουάνας εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 1996. Εκεί η μαριχουάνα συνταγογραφείται ακόμη και για απλούς πόνους της μέσης. Στη Μασαχουσέτη, όπου το μέτρο εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 2012, οι ασθενείς μπορούν να κατέχουν την αναγκαία για ιατρική χρήση 60 ημερών ποσότητα, στο πλαίσιο αγωγής για καρκίνο, γλαύκωμα, AIDS, νόσο του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας…Το Βερμόντ επιτρέπει στους ασθενείς «την κατοχή δύο μεγαλωμένων, επτά μικρών φυτών και 56,6 γραμμαρίων κάνναβης». Το Όρεγκον επιτρέπει την κατοχή 680 γραμμαρίων για άτομα που πάσχουν από μετατραυματικό στρες.

 

Πηγή 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *