Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για τη ΛΑΡΚΟ: “Συνέπεια της στρεβλής λειτουργίας της εταιρίας”

Η σημερινή απογοητευτική εικόνα της ΛΑΡΚΟ είναι η συνέπεια της στρεβλής λειτουργίας της εταιρίας που οφείλεται σε κακές επιλογές και την ατολμία πολλών Κυβερνήσεων για εξεύρεση ορθολογικής μακροχρόνιας λύσης. Η δραματική κατάσταση πρέπει άμεσα να αναστραφεί.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λύνει το χρόνιο πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ. Πρόσφατα έφερε και υποστήριξε Σχέδιο Νόμου στη Βουλή σχετικό με τη συνέχιση της λειτουργίας και την ανάπτυξη της. Περιλαμβάνει τη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας η οποία απαιτείται ώστε να περάσει σύντομα στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι οι επενδύσεις από ιδιώτες.

Σκοπός είναι η μετατροπή της ΛΑΡΚΟ σε βιώσιμη εταιρία ώστε να γίνουν επενδύσεις για: (α) τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών, (β) τη  διατήρηση των θέσεων εργασίας, (γ) τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγωγής και εξόρυξης ο οποίος θα φέρει σημαντική βελτίωση στα ζητήματα της ασφάλειας των εργαζομένων και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στόχος είναι η αποτροπή του σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας. Εγκαθίσταται άμεσα Ειδικός Διαχειριστής ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέου επενδυτή.

Η εταιρεία επιχορηγείται, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, με 35 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά στο κόστος της ειδικής διαχείρισης καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας, προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Πρώτα θα περιγραφούν συγκεκριμένα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και θα γίνει σαφής διαχωρισμός από αυτά του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια, θα σχεδιασθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διάθεση του ενεργητικού της εταιρείας.

Ορίζεται ταχεία διαδικασία διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για το σύνολο ή και για μέρος του ενεργητικού της εταιρείας. Προβλέπεται ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 12 μηνών από την εγκατάσταση του Διαχειριστή, με δυνατότητα μόνο μίας εξάμηνης παράτασης.

Δυστυχώς, δεν υφίσταται άλλη ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Η Κυβέρνηση τολμά να σταθεί απέναντι στο πρόβλημα, το αντιμετωπίζει και προχωρά στην επίλυσή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, για τη ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Είναι δύο γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και όπως λένε έχουν καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές, από τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχονται…

TOP STORIES

Στον μαθηματικό διαγωνισμό, πολλά σχολεία της Φθιώτιδας βραβεύτηκαν όπως το 1ο  και 2ο Δημοτικό σχολείο Σπερχειάδας, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Εκκλησιαστικό  Γυμνάσιο και...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή του, πριν από 6 μήνες και κατάφερε να το ξεπεράσει. Τότε πίστευε πως είχε σταθεί τυχερός. Σήμερα βρίσκεται και πάλι στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξύ άλλων, η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στο ρόλο που ερμηνεύει στις «Άγριες Μέλισσες» Η Θεοφανία Παπαθωμά μιλάει στο περιοδικό «Τηλέραμα» για την αλλαγή στην εμφάνιση...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.