Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας ο γιος του μιλά για την προδοσία από πλευράς Μέρκελ, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων

Σφοδρή επίθεση, ανασύροντας μια σκοτεινή ιστορία «μαύρων ταμείων», εξαπολύει κατά της Άνγκελα Μέρκελ ο γιος του πρώην καγκελάριου, Χέλμουτ Κόλ, ο οποίος λειτούργησε ως μέντορας της Γερμανίδας πολιτικού.

Ο γιος του πρώην καγελάριου κατηγόρησε τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας ότι φέρει μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο της μητέρας του Χανελόρε, που αυτοκτόνησε το 2001.

«Για μένα η Μέρκελ φέρει ένα όχι ασήμαντο μερίδιο για τον θάνατο της μητέρας μου», είπε ο Βάλτερ Κολ σε συνέντευξή του στο Zeit Magazin, επισημαίνοντας τη συμπεριφορά της Μέρκελ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, που προκάλεσε θλίψη στη Χανελόρε.

Ο Χέλμουτ Κολ, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δύο χρόνια, ήταν επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικου CDU επί 25 χρόνια και καγκελάριος της Γερμανίας για τέσσερις τετραετίες όταν ομολόγησε τον Νοέμβριο του 1999 ότι δεν είχε δηλώσει στη Βουλή δωρεές ύψους εκατομμυρίων μάρκων προς το κόμμα.

Η Μέρκελ, που ήταν την περίοδο εκείνη γενική γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών πήρε στη συνέχεια σαφείς αποστάσεις από τον πολιτικό της μέντορα μ’ ένα άρθρο της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο γιος του Κολ τόνισε στη συνέντευξή του ότι δεν τον πείραξε τόσο το άρθρο της Μέρκελ, αλλά η συμπεριφορά της, την οποία χαρακτήρισε «άθλια» τονίζοντας ότι στη διαπάλη εξουσίας θεώρησε παράπλευρη απώλεια τον πόνο της μητέρας του.

«Συκοφάντησαν τη μητέρα μου με τον χειρότερη τρόπο»

Η Μέρκελ, αποκάλυψε από την πλευρά της, ότι γνώριζε πως με την ενέργειά της θα εξαπέλυε μια χιονοστιβάδα, που θα έπληττε βαριά την οικογένεια Κολ.

«Ουδέποτε είπε τότε δημοσίως: “αφήστε την οικογένεια στην άκρη” αν και γνώριζε ότι η μητέρα μου ήταν βαριά άρρωστη», ανέφερ ο γιος του Κολ υπογραμμάζομτας τον βαθμό της προδοσίας από μέρους της Μέρκελ.

Τόνισε δε ότι η Χανελόρε Κολ ένιωσε ότι η Μέρκελ την πρόδωσε, μολονότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων.

«Συκοφάντησαν τη μητέρα μου με τον χειρότερο τρόπο, την αποκαλούσαν “πόρνη των μαύρων ταμείων”, ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί κανείς με αποτέλεσμα να τρωθεί ανεπανόρθωτα η υπόληψή της», είπε ο Βάλτερ Κολ.

Την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων προκάλεσε πολιτική θύελλα στη Γερμανία, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απομακρύνεται στη συνέχεια από την προεδρία της CDU και την Μέρκελ να παραλαμβάνει τη σκυτάλη.

Πολλά έχουν γραφτεί για τη σχέση της Μέρκελ με τον πολιτικό της μέντορα Χέλμουτ Κολ. «Άλλαξε τη ζωή (μου) με καθοριστικό τρόπο», ήταν η φράση με την οποία αποχαιρέτησε η Ανγκελα Μέρκελ τον πρώην καγκελάριο μετά τον θάνατό του.

πηγή : protothema.gr

Δείτε επίσης

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΚΟΣΜΟΣ