Η Φθιώτιδα “τρέχει” για το Εξοικονομώ – Ευκαιρία ή πρόκληση; – Τι αλλάζει και ποιοι μένουν εκτός (Aud)

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
2 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Σε συνέντευξή του στον Lamia Polis 87.7, ο Δημήτρης Χασιώτης, Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, αναφέρθηκε στον νέο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ», επισημαίνοντας τη μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες και τη σημασία των επενδύσεων στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Ακούστε την συνέντευξη στον Lamia Polis 87.7

Αρκετός χρόνος για αιτήσεις
Όπως τόνισε, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρκετό χρόνο να απευθυνθούν σε μηχανικούς και να ετοιμάσουν τον φάκελό τους. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες από προηγούμενα προγράμματα, καθώς το Υπουργείο έχει καλύψει όλους τους προηγούμενους κύκλους.

Screenshot 20240708 153201 Chrome
O Δημήτρης Χασιώτης

Αλλαγές και περιορισμοί
Ο κ. Χασιώτης ανέφερε ότι για να επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας απαιτείται συνδυασμός παρεμβάσεων που θα αυξήσουν την ενεργειακή κατηγορία κατά τρεις βαθμίδες. Επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα αφήνει εκτός επιδοτήσεων τους λέβητες φυσικού αερίου, ενώ σύντομα θα τρέξει άλλο πρόγραμμα που αφορά θερμοσίφωνες και αντλίες θερμότητας.

Στόχος η ενεργειακή εξοικονόμηση 60.000 κατοικιών
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας να αναβαθμίσει ενεργειακά πάνω από 60.000 κατοικίες μέχρι το 2030, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Επισήμανε ότι οι ενεργειακές παρεμβάσεις μειώνουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης και αποτελούν «επένδυση με μακροπρόθεσμα κέρδη».

Με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» να παραμένει δημοφιλές, ο κ. Χασιώτης κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.