H NASA συγκροτεί επιστημονική επιτροπή για τη διερεύνηση των UFO

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/10 at 10:56 ΠΜ
4 Min Read
ufo

Η ανακοίνωση έρχεται ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς ανάλογες παρατηρήσεις – Το ενδιαφέρον για τα φαινόμενα αυτά στρέφεται κυρίως στους πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ασφάλεια των πτήσεων

Τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα μελετήσει τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα, ανακοίνωσε η NASA. H ομάδα αυτή θα συγκεντρώσει δεδομένα για «γεγονότα στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη».

Η μελέτη θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των διαθέσιμων δεδομένων, στον καλύτερο τρόπο συλλογής μελλοντικών δεδομένων και στον τρόπο με τον οποίο η NASA μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να προωθήσει την επιστημονική κατανόηση των άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων (UAP, ευρύτερα γνωστά και ως UFO ή ΑΤΙΑ).

Η μελέτη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και αναμένεται να διαρκέσει εννέα μήνες, με προϋπολογισμό 100.000 δολάρια. Θα βασίζεται σε ανοιχτά δεδομένα και η έκθεση που θα προκύψει θα δημοσιευτεί από τη NASA.

«Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός της επιστήμης» δήλωσε ο Τόμας Ζερμπούχεν, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται για μία έρευνα με «υψηλό ρίσκο» αλλά και «σημαντικό αντίκτυπο» και η NASA δεν θα πρέπει να διστάσει, ακόμη και αν αφορά ένα αμφιλεγόμενο πεδίο μελέτης.

Η ανακοίνωση έρχεται ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε μια έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το Πεντάγωνο σε συνδυασμό με μια task force υπό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που περιγράφει λεπτομερώς τις παρατηρήσεις κυρίως από το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν σχετικώς στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης όπου αναφέρονται περισσότερες από 140 περιπτώσεις UAP που αναφέρθηκαν από Αμερικανούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας μετά το 2004.

screen shot am

Στιγμιότυπο ενός UAP από πλάνα που τράβηξε πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ το 2021

Ο όρος UFO, που σημαίνει «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων σκαφών, κάτι που δεν αναφέρθηκε καθόλου στην παρουσίαση της έκθεσης για τα UAP. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στους πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ασφάλεια των πτήσεων.

Η αναφορά περιελάμβανε ωστόσο κάποια από τα βίντεο που είχε δώσει παλαιότερα στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, όπου εικονίζονται μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών. Τα αντικείμενα αυτά δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ορατό προωθητικό σύστημα ή χώρους ελέγχου της πτήσης.

Pentagon shows declassified photos and video during UFO hearing I KMSP FOX 9

protothema.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content