Δεν γίνεται να βρεθούν μπροστά σου μια μαμά παγώνα με τα δυο μικρά της και να μην κοντοσταθείς να τα φωτογραφήσεις…

Η φαμίλια έχει βγει βόλτα στον Γοργοπόταμο, μάλλον σκαστή από το διπλανό κτήμα με το μεγάλο άλογο, τις κότες, τις χήνες και δυο μάλλον τεμπέλικα αρνάκια.

Μπροστά η μαμά παγώνα και ξωπίσω  τα μικρά της. Την ακολουθούν σε κάθε της βήμα. Πότε πότε φωλιάζουν δίπλα της να νιώσουν ασφάλεια και άλλες στιγμές –όπως όλα τα παιδιά- κάνουν τις ζαβολιές τους και κρύβονται στα χαμόκλαδα.

Εκείνη όμως δεν τα αφήνει από τα μάτια της. Άλλωστε τα θηλυκά παγώνια –όλοι το ξέρουν αυτό- αφιερώνουν τη ζωή τους στο μεγάλωμα των παιδιών. Δεν φορούν φανταχτερά φτερά –όπως ο μπαμπάς- αλλά ένα «φόρεμα» λιτό που τις βολεύει, μιας και είναι πολυάσχολες.

Δεν τριγυρνούν καμαρωτές. Ξυπνούν νωρίς, φτιάχνουν  τις φωλιές, γεννούν αυγά, τα κλωσούν και μετά περιποιούνται τα μικρά τους.

Δεν τις νοιάζει που ο «μπαμπάς» φοράει το καλό του «κοστούμι» με τα εντυπωσιακά χρώματα και κάνει τον καμπόσο… Είναι που εκείνος έχει το ρόλο του προστάτη, του δυνατού. Εκείνος που πρέπει να παλέψει αν χρειαστεί με τον κίνδυνο.

Έτσι τους έπλασε η φύση. Και εκείνοι το σέβονται και το ακολουθούν δίχως ενοχές, συμπλέγματα, αλληλοκατηγορίες  και καυγάδες.

Αρμονικά περνούν οι μέρες τους ακολουθώντας το ένστικτό τους.

Πόσο τυχερά πλάσματα τελικά…

Θα το πεις και ένα μικρό μάθημα ζωής, σε μια μικρή συνάντηση με την παγώνα, ένα πρωινό του Νοέμβρη, στον Γοργοπόταμο..

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Lamianow.gr

Η φάρμα των ζώων

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like