Α. Γκλέτσος : “Θα είμαι ξανά υποψήφιος Περιφέρειαρχης / Θα είχα παραιτηθεί στη θέση του Σπανού – για κλωτσιές…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της έντονης παραφιλολογίας του τελευταίου διαστήματος -αν και ακόμη νωρίς – για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το lamianow.gr αναζήτησε τον Απόστολο Γκλέτσο ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα.


Mετά τον Κώστα Μαρκόπουλο που όπως έχουμε γράψει θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του την επόμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της “Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης” παραχώρησε συνέντευξη στον Πάνο Κατσώνη και όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά δημοσίως, θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ήταν άκρως επιθετικός και κατέκρινε το έργο της τωρινής περιφερειακής αρχής κάνοντας φουλ επίθεση στον Φάνη Σπανό και λέγοντας πως αν ήταν στη θέση του και του επέβαλλαν τον Μπένο θα είχε παραιτηθεί.

Συν τις άλλοις κατέθεσε την άποψη του για τον σύντομα-υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μαρκόπουλο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “…όσο πιο γρήγορα φύγει ο Μητσοτάκης, τόσο το καλύτερο”. Δεν έκρυψε ότι στην κεντρική πολιτική σκηνή στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε και για την ενδεχόμενη στήριξη του δεύτερου στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.


-Ο Απόστολος Γκλέτσος θα είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης;
Οπωσδήποτε θα είμαι. Το χάσαμε, χάσαμε για λίγο ας το πούμε έτσι. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ξέρουν πώς και γιατί. Δικαιούμαστε να προσπαθήσουμε ξανά. Θα είμαστε εκεί. Ναι, θα είμαι εκεί.

gletsos100005


-Με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Απόστολος Γκλέτσος επειδή είναι αυτοδιοικητικός πάνω από 20 χρόνια και επειδή αγαπάει την αυτοδιοίκηση θέλει κάθε φορά που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση θέλει να πραγματώνεται η έννοια της λέξεως. Δεν θα κάνω αυτά που κοροιδέυω. Ένας κακόμοιρος Φάνης Σπανός να κλαψουρίζει μπροστά στις κάμερες, στείλτε μου ένα πυροσβεστικό, ένα αεροπλάνο κτλ κτλ γιατί ο καημένος επειδή είναι δοτός από ένα κόμμα δεν μπορούσε ούτε καν να παραιτηθεί. Δεν του δίνουν το δικαιώμα ούτε καν να παραιτηθεί.
gletsos 1
Ο Απόστολος Γκλέτσος δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. Δεν θα μπει σε μια τέτοια ταλαιπωρία. Βεβαίως είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά στην αυτοδιοίκηση ο Απόστολος Γκλέτσος είναι με τον Απόστολο Γκλέτσο και τον λαό. Όσοι πιστοί συμβαδίζουν μαζί μου. Από εκεί και πέρα κανένας δεν θα μας καπελώσει κανένας ποτέ. Δεν θα γίνουμε Σπανοί. Και όλο αυτό το κακό, να μην έχει το δικαίωμα ούτε να παραιτηθεί. Να του βάζουν έναν υπερ-περιφερειάρχη, έναν Μπένο, θεσμικά να μην έχει καμία θεσμική κάλυψη. Αυτά στο Γκλέτσο δεν περνάνε. Σε κανέναν που λέει ότι έχει μια ηλικία, μια αξιοπρέπεια και θέλει να κάνει κάτι για τον τόπο του.

SnapShot13


Αν ήσασταν στη θέση του Σπανού που κατηγορείτε, τι διαφορετικό θα κάνατε; 

-Θα είχα φύγει. Θα είχα παραιτηθεί. Καταρχήν δεν θα είχαμε φτάσει εκεί. Από το 2016 φωνάζουμε, ότι σε αυτό το ανάγλυφο της Εύβοιας, δεν σβήνονται οι φωτιές, προλαμβάνονται. Αν όμως είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση θα είχα φύγει, θα είχα πάει σπίτι μου. Δεν θα μου βάζανε τον Μπένο πάνω από το κεφάλι. Θα έλεγα εντάξει, ξεφτιλίστηκα. Φεύγω.


gletsos00002 1


Πως κρίνετε το έργο της Περιφερειακής Αρχής;
“… για κλωτσιές. Για κλωτσιές. Με βαθμό άριστα το 10 παίρνουν… -1000”.

Μέχρι στιγμής και από ότι είναι γνωστό θα είστε 3 υποψήφιοι, εσύ ο Σπανός και ο Μαρκόπουλος. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει;

Ο Μαρκόπουλος ο άνθρωπος, αν μη τι άλλο, είναι ένας άνθρωπος που είναι γιατρός, έχει δουλέψει στην ζωή του. Εκεί υπάρχει σεβασμός, δεν είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει ούτε ένα ένσημο στην ζωή του, βλέπε Φάνη Σπανό. Ένα παιδί που το πήρανε και το βάλανε κάπου. Είναι ένας γιατρός, ένας γιατρός, ένας χειρουργός που έχω σεβασμό στο πρόσωπο του. Από εκεί και πέρα θα κριθούμε για το πολιτικό του γίγνεσθαι ο καθένας. Ενώ τον άλλο δεν τον σέβομαι καθόλου.

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια Γκλέτσου τι γίνεται; 

Είναι έτοιμα, δεν θα τα βγάλω να τους τα πω από τώρα. Κοίτα, ο Γκλέτσος έπαθε πολλά από αυτούς. Έπαθα και έμαθα. Τα ψηφοδέλτια, είναι έτοιμα. Θα τα μάθουν όταν έρθει η ώρα.

Ο κόσμος τι σου λέει; 

Θες να περπατήσουμε μαζί οπουδήποτε στην Περιφέρεια μια μέρα να δεις; Όποιος από αυτούς θέλει ας διαλέξει την βόλτα και θα την κάνουμε μαζί. Όποιος θέλει. Εγώ προκαλώ. Ας κάνουμε μια βόλτα με το Σπανό. Να διαλέξει ο Σπανός το μέρος. Και να πάμε μαζί. Πρόκληση. Να κάνουμε μια βόλτα μαζί. Να διαλέξει αυτός το μέρος και να έχει στήσει και δικούς του. Εγώ τον προκαλώ. Και ας μου πούνε το μέρος την τελευταία στιγμή.

gletsos00070


Στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Όσο πιο γρήγορα φύγει ο Μητσοτάκης, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και παρέλαβε καμμένη γη. Χοντρικά θα στα πω. Είπε, κανά δύο μεγάλες κουβέντες, δεν γινόταν να μην της πει, δεν θα έπαιρνε τις εκλογές. Παρέλαβε καμένη γη, άδεια ταμεία. Παρέδωσε 37 δις στα ταμεία και μια Ελλάδα εκτός μνημονίων.

Τι μήνυμα θες να στείλεις σε αυτούς που ενδεχομένως να σε ψηφίσουν;  

Να τους πω ότι πρέπει να κάνουν αυτό που είναι σωστό για εκείνους. Να μην δούνε το μικρό εγώ αλλά το μεγάλο εμείς…


Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
6 Comments
 • Μόνο ο Φάνης Σπανος μπορεί να διοικήσει πετυχημένα την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διεκδικώντας και υλοποιώντας έργα αναπτυξης που θα πάνε τον τόπο αυτό πολλά βήματα μπροστά,κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη.
  Ο τόπος δεν έχει ανάγκη ούτε από γραφικούς πολιτικούς,ούτε από ηθοποιούς που κάνουν τον χαβαλε τους εις βάρος των πολιτών ,βγαίνοντας στα συμβούλια με τα σορτσάκια και βρίζοντας χυδαία η’ κάνοντας τα συμβούλια δια ζώσης αρένα.
  Δεν είναι ώρα για διχασμούς ,είναι ώρα για ενότητα και προκοπή.
  Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικούς με ήθος και αξιοπρέπεια,διεκδικητικους και πάντα δίπλα στον πολίτη,με επίκεντρο την κοινωνία και την ευημερία της . Κι αυτός είναι μόνο ο Φάνης Σπανος αποδεδειγμένα.

  • Πρέπει να αστιεύεσαι έτσι ή ο ίδιος ο Σπανός είσαι ή κάποιος παρατρεχάμενος του; Κάηκαν ολόκληρα χωριά, πνίγηκαν άνθρωποι, στις υποδομές δεν προχώρησε τίποτα ουσιαστικό και το αποτύπωμα της Στερεάς μίκρυνε ακόμη περισσότερο. Η Στερεά έχει θεσσαλιοποιηθεί χάρη στα τερτίπια και του Φάνη που συνέχισε το τεράστιο έργο του Μπακογιάννη. Εμπρός προς τα πίσω πάμε.

 • …..άσε τε Αποστόλη…..την πρώτη φορά σε πίστεψε ο κόσμος…..τώρα …..ξέρουμε…..ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΠΛΆΚΑ ΣΟΥ……ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ…..!!!
  ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ……ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ…..ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *