Τι χρειαζόμαστε:
Μισό πακέτο κριθαράκι
3 κολοκυθάκια
Μιση κόκκινη πιπεριά
Μίση κίτρινη πιπερια
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδια
1 σφηνοπότηρο ούζο
λιγος μαϊντανος ψιλοκομμένος
λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο’
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλια πελτέ τομάτας
1 μεγάλη φρέσκια τομάτα κομμένη σε καρέ κυβάκια
1 πρέζα κανέλα
Πώς το κάνουμε:
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο τα ψιλό-τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε την τομάτα και τον πελτέ και φέρνουμε μια στροφή. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Το ζουμί μας πρέπει να είναι αρκετό και ψιλοχυλομένο.
Μετά παίρνουμε ένα πυρεξάκι και αναποδογυρίζουμε ό,τι είναι στην κατσαρόλα εκεί μέσα. Προσθέτουμε το σκόρδο, βασιλικό, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανο και βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει…
Τότε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μας αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε τον φούρνο.
Προσοχή μην σας ρουφήξει το ζουμάκι…να είναι ένα ωραίο χυλοτό ζουμάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν σερβίρετε αμέσως και σας έχει ρουφήξει όλο το ζουμί και σας έχει στεγνώσει, βράστε λίγο νεράκι, πριν σερβίρετε ανακατέψτε καλά και σερβίρετε (γενικότερα αυτό το κολπάκι είναι ιδανικό για ριζότο και για ότι έχει να κάνει με κριθαράκι).