Υλικά:
1 πακέτο γίγαντες
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
Μισό λάχανο κομμένο
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κούπα μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κύβοι λαχανικών
1 ½ κούπα χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφήνετε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό, για να φουσκώσουν. Βράζετε τους γίγαντες και συγχρόνως σε μια κατσαρόλα σοτάρετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το λάχανο, το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Αφού τα σοτάρετε ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τους κύβους λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα πυρέξ ανακατεύετε τους βρασμένους γίγαντες με τα σοταρισμένα υλικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.