Γιάννης Οικονόμου: “Ξεκίνησε η καταβολή κρατικών ενισχύσεων για την επιτραπέζια ελιά”

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/21 at 9:50 ΠΜ
2 Min Read
epitrapezia

Ξεκίνησε, ως επιστέγασμα της συντονισμένης προσπάθειας που άρχισε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, η διαδικασία της καταβολής των κρατικών ενισχύσεων στους παραγωγούς της επιτραπέζιας ελιάς για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής της ΚΥΑ 416/71435/2022 με θέμα «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς α) της καλλιέργειας Λεβάντας β) της παραγωγής Ξηρών Σύκων, γ) της επιτραπέζιας Ελιάς πλην Καλαμών και κωδικού 2008190 του ΟΣΔΕ, δ) της καλλιέργειας καπνού και λεπτομέρειες του Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C(2020)1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής του ποσού των 19.405.436,56 € σε 26.259 δικαιούχους.

Η στήριξη της επιτραπέζιας ελιάς, όπως και άλλων γεωργικών προϊόντων, αποτέλεσε ένα δίκαιο αίτημα που ικανοποιήθηκε βήμα – βήμα μέχρι και τη σημερινή εκταμίευση των χρημάτων, ύστερα από συντονισμένες κυβερνητικές ενέργειες, με σκοπό να στηριχθούν οι παραγωγοί για να καλύψουν τις ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη είδηση, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Κυβέρνησης. Μία τεκμηριωμένη προσπάθεια ενός και πλέον έτους, που απέδωσε καρπούς. Η Κυβέρνηση στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με μία σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες. Η καταβολή των χρημάτων θα αποτελέσει με τη σειρά της μία ουσιαστική βοήθεια σε μια χρονιά που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας».

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content