Γιάννης Οικονόμου από τη Λαμία : “Μην ακούτε τους δεκάδες φιλόδοξους σωτήρες – πετύχαμε πολλά, θα πετύχουμε περισσότερα” (φώτο-βίντεο)

Πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, η πολιτική εκδήλωση του Γιάννη Οικονόμου...

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 comments
7 Min Read

Πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, η πολιτική εκδήλωση του Γιάννη Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Υπουργός παρά το Πρωθυπουργώ και βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας αφού τοποθετήθηκε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έστειλε μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Ταυτόχρονα εκανε τον απολογισμό του κυβερνητικού εργου την τετραετία που πέρασε εγκαινιάζοντας επί της ουσίας, έστω και και ανεπίσημα μια προεκλογική περίοδο στη Φθιώτιδα με στόχο να συνεχίσει όπως τόνισε: “…με μεγαλύτερη δύναμη να υπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας αλλά και της Φθιώτιδας”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα ο κ. Οικονόμου είπε: “Η εμπιστοσύνη σας και η αγάπη σας με έχει στηρίξει σε όλη μου τη διαδρομή στα κοινά. Σε κάθε μου βήμα, σε κάθε θέση που ανέλαβα, ποτέ δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα. Και η σταθερή αυτή σκέψη δεν είναι μόνο υπόμνηση της αφετηρίας μου, αλλά και οδοδείκτης της κατεύθυνσης και του χρέους για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Βασικό μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι να τιμώ έμπρακτα την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείχνετε. Γιατί η σχέση πολίτη και πολιτικού οφείλει να βασίζεται σε αρχές και αξίες, κορυφαία των οποίων είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Με την ψήφο σας μου δώσατε τη δύναμη και την ευθύνη, ώστε στη διάρκεια της θητείας μου να συμμετάσχω ενεργά στην προσπάθεια να προστατεύσουμε και να προάγουμε τα εθνικά συμφέροντα, το επίπεδο της ζωής σας και την πατρογονική μας γη, τη Φθιώτιδα”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Δεν παρέλειψε να σταθεί στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας συγκεκριμένα πως δεν θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση τονίζοντας βέβαια ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Σε καμιά περίπτωση δεν έρχομαι ενώπιόν σας να ωραιοποιήσω την κατάσταση και να ισχυριστώ ότι όλα είναι καλά, γιατί δεν είναι. Ζω μέσα στην δρώσα κοινωνία και ξέρω με ακρίβεια τι γίνεται. Είμαι σε καθημερινή επαφή με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και κατανοώ τα προβλήματα. Καταλαβαίνω την δυσκολία της μέσης ελληνικής οικογένειας που εργάζεται σκληρά για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της, στα φροντιστήρια, τις ξένες γλώσσες, τα ενοίκια για τις σπουδές στα πανεπιστήμια. Γνωρίζω την ανάγκη των εργαζομένων, πρωτίστως των 35αρήδων, για καλύτερους μισθούς που θα τους επιτρέψουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην προσωπική τους ζωή. Γνωρίζω τις δυσκολίες και τις έντονες διακρίσεις που -παρά την πρόοδο που έχει γίνει χάρη στις πολιτικές που δρομολογήσαμε και εφαρμόσαμε την τελευταία τετραετία- εξακολουθούν να υφίστανται οι γυναίκες, νέες και μεγαλύτερες.Αλλά, από την άλλη -επειδή ξέρω το μέγεθος των προβλημάτων, τη διεθνή κατάσταση και το εύρος της δουλειάς που κάνουμε ως Κυβέρνηση- μπορώ με ειλικρίνεια να σας διαβεβαιώσω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς τον αδιάκοπο αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη…”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Επίσης στάθηκε και στην θετική πλευρά των… πραγμάτων: “…δεν υπάρχει μόνο η πλευρά της αποεπένδυσης και των θλιβερών δημογραφικών επιδόσεων. Υπάρχει και μια άλλη Φθιώτιδα.

Δείτε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Είναι η Φθιώτιδα του Ράλι Ακρόπολις που φέραμε και θα κρατήσουμε στον τόπο μας. Μια άρτια διοργάνωση που προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και εξασφάλισε μια τεράστια παγκόσμια προβολή στην περιοχή μας. Είναι η Φθιώτιδα, είναι η Λαμία μιας άξιας μαθήτριας, της Εύης Χαρίλα, από ένα δημόσιο σχολείο της πόλης μας, το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Η Εύη ήταν η πρώτη των πρώτων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς συγκέντρωσε 19890 μόρια, πολύ κοντά στο απόλυτο άριστα, δείχνοντας τη δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού του Νομού μας και το πόσες επιτυχίες μπορούμε να φέρουμε εάν στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους μας, εάν δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αναδείξουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους. Αυτή την εικόνα θέλω για τον τόπο μου. Για αυτό πασχίζω καθημερινά, για να τον δω ψηλότερα και καλύτερα. Και η εικόνα έχει αρχίσει να αλλάζει. Μέρα με τη μέρα. Βήμα με το βήμα. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ισχυρής αντιπροσώπευσης με τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον Γιώργο Κοτρωνιά, μέχρι πρότινος με τον Θέμη Χειμάρα που εντίμως προέβη στις δέουσες ενέργειες και φυσικά με τη Λένα Μακρή που τον διαδέχθηκε”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην… βόμβα -όπως την χαρακτήρισε- που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας με την απλή αναλογική σημειώνοντας: “Το 2019 με μια τυχοδιωκτική απόφαση 0 ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική. Προτίμησε, επειδή δεν θα ξανακυβερνούσε ο ίδιος, να μείνει ακυβέρνητη η χώρα. Πρόκειται για μια βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας, η οποία μπορεί να απενεργοποιηθεί με έναν μόνο τρόπο: Αντιλαμβανόμενος ο λαός την κρισιμότητα των καιρών, να εκφράσει εμφατικά τη βούληση του στην πρώτη κιόλας κάλπη. Ώστε η δεύτερη να ακολουθήσει για να εδραιώσει και να διευρύνει την ισχύ της απόφασης. Εφιστώ την προσοχή και επικαλούμαι τον άδολο πατριωτισμό σας. Στο επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν δεκάδες φιλόδοξοι σωτήρες. Δήθεν φιλολαϊκοί και δήθεν υπερπατριώτες. Θα έχουμε πληθωρισμό υποσχέσεων και ψεύτικων συνθημάτων. Και κάποιοι θα υποστηρίζουν ότι η πρώτη κάλπη είναι τάχα μια ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα στη Κυβέρνηση, εξαιτίας κάποιων αστοχιών, προσωπικών παραπόνων ή για ένα γινάτι. Μην κάνετε το λάθος να τους ακούσετε! Αυτά που κρίνονται είναι μεγαλύτερα και σπουδαιότερα, από μια πρόσκαιρη πικρία, ή και από την απογοήτευση για κάποιες επιμέρους αστοχίες.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Στην κάλπη ψηφίζουμε για την Πατρίδα και αυτούς που αγαπάμε. Αλωστε αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση μια αδικία που βιώσαμε μπορεί με ευκολία να διορθωθεί αύριο. Μπροστά της σκεπτόμαστε ότι η στιγμή της ψήφου είναι η αρχή του πάντοτε. Για αυτό και σας καλώ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών να ξαναδώσετε στην Πατρίδα μας, με την ψήφο σας στη Νέα Δημοκρατία, την ηγεσία που χρειάζεται και της αξίζει”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Δείτε και άλλες εικόνες

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *