Ελαφριά και φρουτένια αυτή η γεμιστή τούρτα ζελέ εντυπωσιάζει αμέσως.
Δροσερή, ιδανική για το καλοκαίρι, μπορούμε να την κάνουμε στη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου και να το προσθέσουμε σε κομματάκια αν θέλουμε.
- ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
- ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 ΛΕΠΤΑ
- ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ: 5 ΩΡΕΣ + 5 ΩΡΕΣ
- ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ (1 φακελάκι) ζελέ φράουλας
250 ml ζεστό νερό
250 ml κρύο νερό
Για τη γέμιση:
8 φύλλα ζελατίνης
400 ml γάλα εβαπορέ
450 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ κρέμα τυριού
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κρύο νερό βουτάω τα φύλλα της ζελατίνης για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Σε άλλο μπολ ρίχνω το ζεστό γάλα εβαπορέ. Στραγγίζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα διαλύω μέσα στο γάλα.
- Επιστρέφω στη σαντιγί που προσθέτω το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, τη βανίλια και τέλος το γάλα.
- Βρέχω τη φόρμα με λίγο νερό και ρίχνω το μείγμα μέσα της.
- Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να πήξει.
- Αφού περάσει η ώρα το βγάζω από το ψυγείο και προσεκτικά με μια σπάτουλα το ξεκολλάω από το σκεύος.
- Σε ένα μπολ ρίχνω το ζελέ φράουλας μαζί με ζεστό νερό και ανακατεύω να διαλυθεί.
- Τότε προσθέτω το κρύο νερό κι ανακατεύω ξανά.
- Ρίχνω σιγά σιγά το ζελέ μέσα στη φόρμα ανασηκώνοντας το μείγμα για να περάσει από κάτω του.
- Μπαίνει πάλι στο ψυγείο για άλλες 5 ώρες ή όλη τη νύχτα να κρυώσει και να πήξει.
- Βγάζω από το ψυγείο, πάλι με τη βοήθεια της σπάτουλας το ξεκολλάω από τη φόρμα και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα.