Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τη Βάση
50 γραμμάρια σοκολάτα
100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
50 γραμμάρια βούτυρο
Για την Κρέμα
20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας
250 γραμμάρια ανθότυρο
2 μέτρια αυγά
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
150 γραμμάρια σοκολάτα
25 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Σε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε την κρέμα λιώνοντας αρχικά το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Ύστερα προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε.
Μαλακώνουμε ελαφρώς το ανθότυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.
Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Ύστερα τοποθετούμε στο μείγμα της σοκολάτας, πάνω από τα μπισκότα.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται φούρνο, τρώγεται κρύο.
Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το κέικ σας, πριν σερβίρετε ραντίστε με σιρόπι φράουλας!