Γαλλία: Το Σάββατο η πρώτη λειτουργία της Παναγιάς των Παρισίων μετά την πυρκαγιά

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Ακριβώς δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του καθεδρικού ναού, η Παναγία των Παρισίων θα τελέσει το Σάββατο 15 Ιουνίου την πρώτη θεία λειτουργία, ανακοίνωσε χθες η επισκοπή του Παρισιού.

Η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, θα γίνει σε γειτονικό παρεκκλήσι με περιορισμό αριθμό ανθρώπων για προφανείς λόγους ασφαλείας, τόνισε η επισκοπή. Μόλις 20 άτομα θα είναι παρόντες, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού. Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.

«Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εφημέριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ο Φιλίπ Μαρσέλ.

«Είναι αδύνατον. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος. Επιπρόσθετα, όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», εξήγησε.

Τόνισε, ότι μια άλλη λειτουργία θα γίνει μπροστά από τον ναό και θα είναι ανοιχτή για όλους.

 

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.