Γ. Σαρακιώτης: «Θέλετε τη ΛΑΡΚΟ ζωντανή;» – Α. Γεωργιάδης: «Δε θα πετάξω ούτε ευρώ σε μια προβληματική και ζημιογόνο επιχείρηση»

Στην Ολομέλεια της Βουλής επανήλθε το θέμα της ΛΑΡΚΟ, με ομιλία του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Ενίσχυση Επιχειρήσεων: Αξιοποίηση νέων δυνατοτήτων».

Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει να ασχοληθεί ουσιαστικά και να δει όλη αυτή την κρίση, που έχει προκύψει, ως ευκαιρία για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου στην ΕΕ και μία από τις πέντε μεγαλύτερες στον κόσμο». Παράλληλα, διερωτήθηκε αν προβληματίζει την κυβέρνηση η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εταιρεία: «Μειώσεις μισθών, οι οποίες φθάνουν στο 40%. Εργολάβοι, οι οποίοι συνεργάζονταν επί χρόνια με την εταιρεία, μεταφορείς και προμηθευτές απλήρωτοι».

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Φθιώτιδας απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη: «Εσείς δε λέγατε προεκλογικά ότι θα φέρετε επενδύσεις; Για ποιες επενδύσεις θα συζητήσουμε, όταν μια από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χείλος του γκρεμού;

Υποσχόσασταν περισσότερες και καλύτερες δουλειές… Αυτά να πείτε στους ανθρώπους στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, στα Σέρβια Κοζάνης και στο Κόκκινο Βοιωτίας. Η ΛΑΡΚΟ παράγει ένα 100% ελληνικό προϊόν με ελληνική τεχνογνωσία από το ελληνικό χώμα, με Έλληνες εργάτες και μηχανικούς και ελληνικές πρώτες ύλες.

Πριν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για επενδυτές, που θα τονώσουν την ελληνική οικονομία, ας δούμε τι συμβαίνει στις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για πολλές δεκαετίες, όπως αυτή της ΛΑΡΚΟ».

Το ερώτημα, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, είναι απλό και ένα: «Θέλετε τη ΛΑΡΚΟ ζωντανή; Θέλετε να υπάρχουν βαριές βιομηχανίες στη χώρα μας; Είναι ξεκάθαρο το ερώτημα και αναμένουν την απάντησή σας οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες, οι οποίοι συνδέονται με την εταιρεία σε πέντε νομούς της χώρας μας. Υπάρχουν νέα δεδομένα και οφείλετε να τα χρησιμοποιήσετε και οφείλετε την ίδια «στοργή» και την ίδια «αγάπη», που δείχνετε για τις τράπεζες, να τη δείξετε για τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη».

Η κυνική απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν χαρακτηριστική της τύχης, που επιφυλάσσει η σημερινή κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ: «Σας έδωσε κανένας την εντύπωση ότι η Ευρώπη είπε να πηγαίνουν οι κυβερνήσεις και να δίνουν χρήματα σε προβληματικές και ζημιογόνες επιχειρήσεις; Αυτή είναι η δουλειά της Ευρώπης; Και αν το λέει η Ευρώπη, η Ελληνική Κυβέρνηση τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δε θα τα πετάξει.

Τελειωμένη η κουβέντα. Θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μη γίνει καμία παρεξήγηση. Προσωπικά ως Υπουργός Ανάπτυξης δεν έχω την παραμικρή διάθεση να χρησιμοποιήσω χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε ζημιογόνες επιχειρήσεις μόνο και μόνο για να ζήσουν μερικούς μήνες παραπάνω και να κάνετε εσείς πραγματικότητα τα κομουνιστικά σας όνειρα. Οι επιχειρήσεις, που θα ζήσουνε, θα είναι οι επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουνε»

Share this Article
1 Comment
  • Ρε Σαρακιωτη,δεν γνωριζεις ότι για κάθε τόνο νικελίου που παράγει η Λαρκο,ζημειωνει το Ελληνικό Δημόσιο,3500 χιλιάδες δολάρια;;Δεν ξέρεις ότι η περιεκτικότητα του κοιτάσματος είναι τόσο φτωχη,που καθιστά την παραγωγή ασυμφορη;;;Για να πάρεις εσυ όμως 500 ψήφους στην περιοχή σου,πρέπει εμείς να πληρώνουμε τα κέρατιατικα;;Αν κάθε βουλευτής στην περιοχή του για να εκλεγεί,υποστηριζε την λειτουργία ασύμφορων επιχειρήσεων,θα είχαμε μνημόνια και φτώχεια ,μέχρι την Δευτέρα Παρουσια.Ελεος ρε,κοιτάξτε καμμία φορά την φωνή τη της λογικής,και σταματήστε να λειτουργείτε σαν θεομπαιχτες.Η Λαρκο είναι σαν την παροιμία….κλάνει ο πεθαμενος;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *