Σανγκριά με φράουλα και πορτοκάλι. Εξαιρετική επιλογή για δροσερές στιγμές εν μέσω καλοκαιριού.
Ακολουθεί η συνταγή:
Υλικά
Για 8-10 άτομα
2 φιάλες των 750 ml κόκκινο κρασί, όπως Rioja
340 γραμμάρια κονιάκ, όπως Hennessy
340 γραμμάρια λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau
340 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
225 γραμμάρια σιρόπι ζάχαρης
2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα
3 – 4 λεμόνια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 με 4 μικρά πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές φέτες
12 φράουλες, σε φέτες
πάγος
340 γραμμάρια σόδα λεμόνι ή λάιμ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε κρασί, κονιάκ, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκάλι, απλό σιρόπι και κανέλα σ’ ένα δοχείο 4 λίτρων και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα φρούτα και ανακατέψτε. Καλύψτε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ημέρα ή έως και 2 ημέρες.
- Γεμίστε τα 2/3 ενός δοχείου με πάγο. Ρίξτε τη σανγκριά στην κανάτα (ανάλογα με το μέγεθος της κανάτας) και από πάνω ρίξτε τη σόδα (προαιρετικά).
- Προσθέστε μερικά από τα μουλιασμένα φρούτα για γαρνιτούρα και ανακατέψτε να αναμειχθούν.
- Σερβίρετε με πάγο σε ποτήρι Old Fashioned ή κρασοπότηρο και γαρνίρετε με μερικά από τα φρούτα.
zougla