Μπορεί οι ομάδες να βρίσκονται σε ρυθμούς προετοιμασίας τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ωστόσο τα μέτρα για τον κορωνοϊο είναι οριζόντια για όλους και άπαντες οφείλουν να τα τηρούν. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας μπρος στην πανδημία ενημέρωσε τα σωματεία το πρωί της Τρίτης πως στις φιλικές αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα άπαντες οφείλουν να τηρούν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Διαβάστε χαρακτηριστικά

Σας γνωρίζουμε ότι εν΄όψη της έναρξης των φιλικών αγώνων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 , τα σωματεία  ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ  να τηρούν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Σημειωτέον πως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει εξειδικευμένο υγειονομικό πρωτόκολλο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που σημαίνει ότι όλα τα σωματεία αναλαμβάνουν την ευθύνη προστασίας των μελών τους από τον κορωνοϊό. Και εξηγούμαστε. Σε ισχύ βρίσκεται μόνο το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ που αφορά την ομαδική άθληση με συγκεκριμένες οδηγίες μόνο για τη Super League 1 και Super League 2.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προειδοποιεί ότι οι γενικές οδηγίες πρέπει να τηρούνται με προσοχή. Αναφέρει, δηλαδή, ότι θα πρέπει να υπάρχει μία πύλη εισόδου και εξόδου, να μην χρησιμοποιούνται αποδυτήρια, να τηρούνται αποστάσεις, μέτρα ατομικής υγιεινής και άλλα.

Ειδικότερα αντί για τα αποδυτήρια μπορεί να χρησιμοποιηθούν εξωτερικοί στεγαζόμενοι ή καλά αεριζόμενοι χώροι με τήρηση των αποστάσεων.
Επίσης, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πριν την έναρξη των προπονήσεων ο οποίος θα χορηγεί την ιατρική βεβαίωση η οποία θα επιδεικνύεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Σε περίπτωση που ο αθλητής αναφέρει νόσηση από Covid-19 θα πρέπει να παραπέμπεται από τον ιατρό για καρδιολογική εκτίμηση πριν την έκδοση της βεβαίωσης.

Τα σωματεία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τη διεξαγωγή των φιλικών αγώνων, αφού χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο δεν είναι δυνατόν να δώσουν φιλικά παιχνίδια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτεία θα εκτιμήσει τη γενικότερη κατάσταση μέσα στις επόμενες μέρες και θα εκδώσει εξειδικευμένο πρωτόκολλο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Περισσσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ: https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like