Αποτελεί ένα από τα κρυφά -για τον πολύ κόσμο- διαμάντια της Ανατολικής Φθιώτιδας. Ένα σημείο όπου είναι καλά κρυμμένο στην καρδιά του Αχινού και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους κατά τόπους εξερευνητές και όχι μόνο, να ξεφύγουν σε μια όαση δροσιάς στην μέση του καλοκαιριού.

Οι Πηγές του Αγίου Δημητρίου βρίσκονται ακριβώς 30 λεπτά από την πόλη της Λαμίας (31χλμ) και αν θέλετε να ζήσετε μια μινι-περιπετεια ανακαλύπτοντας αυτό το πανέμορφο σημείο δεν έχετε παρά μόνο να το βάλετε την τοποθεσία στο στίγμα του κινητού σας τηλεφώνου και να οδηγηθειτε σε μια ιδιαίτερα δροσερή κατάφυτη τοποθεσία με μικρά καταρακτακια και δεκάδες λιβελούλες που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Η εύκολη δίοδιος είναι από το χωριό του Αχινού όπου θα φτάσετε με σχετική ευκολία στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου το οποίο περιστοιχίζεται από μεγάλα πλατάνια και μία μικρή λιμνούλα όπου κατοικούν πανέμορφες λιβελούλες.

Υπάρχει ωστόσο και η πιο περίπετειωδης πρόσβαση μέσα από τους αγρούς και αφού βγείτε από τη Εθνική Οδό ακολουθώντας τον παραδρομο που οδηγεί προς Αχινο μετά την Στυλίδα. Μια πρόσβαση που ωστόσο δεν θα σας την συνιστουσαμε μιας και για περίπου 3 χλμ υπάρχει κακοτραχαλος χωματόδρομος που απαιτεί 4Χ4. Καλύτερα λοιπόν να μπείτε στο χωριό του Αχινού και από εκεί να βρεθείτε στον προορισμό σας.

Το παρκάκι που έχει στηθεί περιμετρικά της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου όπου μπορείτε να ανάψετε το κεράκι σας,θα αποζημιώσει μικρούς και μεγάλους λόγω της μοναδικής φυσικής ομορφιάς….

 

Καλα να περάσετε όσοι αποφασίσετε να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας…

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:CHECK IT