Πασχαλιάτικα στο σκοτάδι: Μια ιστορία που δεν έπρεπε έχει γραφτεί Σε χωριό της Φθιώτιδας… Της ιστορίας μιας απλής οικογένειας από τις πολλές, το Πάσχα φέτος δεν ήταν φως. Ήταν σκοτάδι που το έσπασε η δικαιοσύνη. Γιατί, χρειάστηκε δικαστής και δικηγόρος για να γίνει αυτονόητο.
57 τετραγωνικά μέτρα. Ένα σπίτι. Μία άνεργη μητέρα, μία άρρωστη γιαγιά με συσκευή οξυγόνου, ένα ανήλικο παιδί και μια οφειλή 5.500 ευρώ για ρεύμα — που δεν βγαίνει ούτε με απλά μαθηματικά. Να σημειωθεί ότι η μηνιαία κατανάλωση της οικογένειας αντιστοιχούσε σε 50 ευρώ μηνιαίως, μέχρι που έφτασε ένας λογαριασμός χιλιάδων ευρώ…
Το Πάσχα του 2026 βρήκε αυτή την οικογένεια από χωριό της Φθιώτιδας, στο σκοτάδι. Όχι γιατί κατανάλωσαν, τόσο ρεύμα -που δεν μπορεί να ξοδευτεί από τρία άτομα σε ένα μικρό σπίτι- αλλά γιατί κάποιος, κάπου, αποφάσισε ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι δεν αξίζουν ούτε το αυτονόητο: το φως που χρειάζεται το παιδί, τον αέρα που αναπνέει με ιατρική συσκευή η γιαγιά του, την αξιοπρέπεια που νιώθει να στερείται η μητέρα του.
Η αλυσίδα της στέρησης, της αρρώστιας, της μοναξιάς, ήταν ήδη βαριά όταν ήρθε να προστεθεί σε αυτή και ο κρίκος της γραφειοκρατίας. Το ποσό της οφειλής 5.500 ευρώ για 57 τετραγωνικά. . Λογαριασμοί που δεν στέκουν. Και όμως, το ρεύμα κόβεται. Πασχαλιάτικα.
Η δικαιοσύνη όμως έρχεται να δικαιώσει την ευάλωτη οικογένεια. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας, με προσωρινή διαταγή στις 7 Απριλίου 2026, υποχρέωσε τις εταιρείες να επανασυνδέσουν την παροχή. Ο δικηγόρος Νίκος Πάπουτσας, ως πληρεξούσιος, έτρεξε, αγωνίστηκε, κέρδισε. Όχι γιατί ήταν εύκολο. Αλλά γιατί ήταν αναγκαίο. Γιατί αυτή είναι η άλλη όψη της Ελλάδας….
Η υπόθεση όμως εγείρει σοβαρά ερωτήματα που αφορούν στην προστασία των ευάλωτων ομάδων.
.Πώς φτάνουμε στο σημείο να κόβεται το ρεύμα σε ασθενή με συσκευή οξυγόνου;
Ποιος ελέγχει… τους ελέγχους;
Ποιος προστατεύει τους ευάλωτους καταναλωτές όταν οι εταιρείες βάζουν κέρδη πάνω από ζωές;
Το παιδί αυτό, η μάνα, η γιαγιά, θα θυμούνται αυτό το Πάσχα. Όχι για το αρνί. Για το σκοτάδι. Και για το φως που ήρθε από εκεί που δεν το περίμεναν.
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.



























Καλό το ρεπορτάζ αλλά 5500 ……σημαίνει 10 χρόνια απλήρωτοι λογαριασμό.
Πρόταση θέλουμε και όχι μελό κείμενα .
Συμφωνώ , Να μην το κόβουν σε κάποιες περιπτώσεις…..με αυστηρό έλεγχο όμως κάποιοι πρέπει να το πληρώνουν .
Ας βρεθεί ο τρόπος και οι διαδικασίες……γιατί αν το ρεπορτάζ ειναι ακριβές……10 χρόνια ήταν άνεργη ;
συμφωνώ για το μελο αλλά επειδή γνωρίζω την περίπτωση το κείμενο θα έπρεπε να αναφέρει ότι οι λογαριασμοί πληρώνονται κανονικά κ χρέωσαν σε δύο μήνες το ποσό αυτό δηλ. φανταστείτε ότι ήρθε λογαριασμός 16.000 κιλοβατωρες για ένα μήνα κ πάει λέγοντας έτσι πήγαν στα δικαστήρια…ούτε άνεργη ήταν 10 χρόνια ούτε είχε απλήρωτους λογαριασμούς
Μπραβοοο
Στην ΝΔ που χρωστάει τα μαλλιοκεφαλα της πότε?
Ας βγει η γαλάζια ακρίδα κυβερνητικός εκπρόσωπος να πάρει θέση;; Αλλά που να τολμήσουν να τα βάλουν με αυτούς που ελέγχουν την ενέργεια!
Το κείμενο θα έπρεπε να αναφέρει ότι δεν υπάρχει εκκρεμότητα πληρωμής ΑΠΛΑ χρέωσαν αυτό το ποσό ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ