Φορολογικός «Γολγοθάς» εν μέσω Χριστουγέννων: Τι πρέπει να πληρώσουμε

3 Min Read

Η τελευταίες και πιο δύσκολες, τουλάχιστον φορολογικά ημέρες ξεκίνησαν για εκατομμύρια φορολογούμενους. Μέχρι και το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα πρέπει εάν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία ή τα ληξιπρόθεσμα χρέη, να κλείσουν «τους λογαριασμούς» τους με την εφορία για το 2019. Όπως συνηθίζεται οι τελευταίες ημέρες κάθε χρόνου είναι ιδιαίτερα δύσκολες φορολογικά καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ανταποκριθούν σε μια σειρά φορολογικών υποχρεώσουν, οι οποίες στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 3 δισ ευρώ.

Ο φορολογικός «Γολγοθάς» εν μέσω Χριστουγέννων περιλαμβάνει μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων οι οποίες θα πρέπει να τακτοποιηθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου προκειμένου οι οφειλές να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες και οι φορολογούμενοι βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων ή πλειστηριασμών.

Η λίστα των φορολογικών υποχρεώσεων περιλαμβάνει:

1. Πληρωμή της τρίτης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον δεν έχουν επιλέξει πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής τους. Η πληρωμή της τρίτης δόσης θα πρέπει να γίνει έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου μέσω τραπέζης με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα βρουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο TAXISnet.

2. Την τακτοποίηση της δόσης ή των δόσεων που έχουν προκύψει από τη ρύθμιση παλαιότερων οφειλών προς το Δημόσιο, είτε αυτό έχει γίνει με τη πρόσφατη ρύθμιση με τις έως και 120 δόσεις, είτε με την παλαιότερη με τις έως και 100 δόσεις, είτε με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

3. Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εξόφληση της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως το τις 29 Νοεμβρίου και της τέταρτης δόσης του φόρου  έως τις 31 Δεκεμβρίου. Τα εκκαθαριστικά του φόρου υπάρχουν αναρτημένα στις προσωπικές σελίδες των φορολογούμενων στο TAXISnet

4. Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ έως το τέλος του χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση οι ιδιοκτήτες οχημάτων από την 1 Ιανουαρίου 2020 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα τα οποία ανέρχονται στο διπλάσιο της αξίας των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους, εφόσον αυτά πληρωθούν κανονικά έως τις 31 Δεκεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται είτε με βάση την εκπομπή ρύπων για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από 1 Νοεμβρίου 2010 και μετά , είτε ανάλογα με τα κυβικά και το έτος κυκλοφορίας  και κυμαίνονται:

– Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

– Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005.

– Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.

huffpost

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *