Μερίδες:
4-5
Συνολικός χρόνος:
10 λεπτά
Συστατικά:
6 φιλέτα από φρέσκια γλώσσα (120 γραμμάρια το ένα)
1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
1 ποτήρι καλό ξηρό κρασί
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού ζωμός ψαριού
1 φλ. κρέμα
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Σ’ ένα ευρύχωρο σκεύος σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια στο βούτυρο.
Μόλις γυαλίσουν βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γλώσσας.
Τα ροδίζουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ζωμό, και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστούν τα υγρά.
Προς το τέλος προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.
Tips
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο χοντροκομμένο πιπέρι και αρκετό μαϊντανό. Γαρνίρουμε με βραστές πατάτες βουτύρου.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.