Φιλέτο γλώσσας αλα κρέμ

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Tags: Add a Comment
1 Min Read

Η γλώσσα αλα κρέμ είναι μία κλασσική Γαλλική συνταγή που μπορείτε να την βρείτε σε όλα τα καθώς πρέπει ταβερνάκια

-Advertisement-
Μερίδες:
4-5
Συνολικός χρόνος:
10 λεπτά

Συστατικά:

 

6 φιλέτα από φρέσκια γλώσσα (120 γραμμάρια το ένα)
1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
1 ποτήρι καλό ξηρό κρασί
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού ζωμός ψαριού
1 φλ. κρέμα
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Σ’ ένα ευρύχωρο σκεύος σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια στο βούτυρο.

Μόλις γυαλίσουν βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γλώσσας.
Τα ροδίζουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ζωμό, και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστούν τα υγρά.
Προς το τέλος προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.

Tips

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο χοντροκομμένο πιπέρι και αρκετό μαϊντανό. Γαρνίρουμε με βραστές πατάτες βουτύρου.
Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *