Οι μπριζόλες είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά ήδη από τότε που ήμασταν παιδιά.
Ζουμερές, λαχταριστές, τις απολαμβάνουμε και μεγαλώνοντας, στο κυριακάτικο τραπέζι με τηγανητές πατάτες και κρασί ή τσίπουρο.
Η καλή μπριζόλα όμως θέλει και τη σωστή μαρινάδα, αυτή την σάλτσα που την κάνει ακόμη πιο νόστιμη και απολαυστική για τον ουρανίσκο μας.
Βρήκαμε και δοκιμάσαμε την καλύτερη μαρινάδα που μπορείς να φτιάξεις με υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου.
Θα είναι σαν να τρως την πιο γευστική μπριζόλα στην πιο παραδοσιακή ταβέρνα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. άνηθο
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες μία μία και τις ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με την μαρινάδα για να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ψήνουμε τις μπριζόλες, όπως θα κάναμε, στον φούρνο ή στην ψηστιέρα.
Καλή απόλαυση!
bovary.gr