Σερβίρεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αλλά τρώγεται και σκέτο.
Υλικά
500 ml ( δύο κούπες) κρέμα γάλακτος
250 ml ζαχαρούχο γάλα βλάχας
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
45 γρ. σοκολάτας ή δάκρυα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ΄ένα μπολ χτυπάτε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα βλάχας.
Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, τη βάζετε σ’ ένα γυάλινο πιρέξ, το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και με αλουμινόχαρτο. Βάζετε το παγωτό στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, το σερβίρετε με σοκολάτα (λιωμένη ή πασπαλίζοντας με δάκρυα).
tip: Τόσο η κρέμα γάλακτος όσο και το γάλα δεν θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά να τα έχετε στο ψυγείο.
Huma in the kitchen