Εξώδικο στον δήμαρχο Λαμιέων για το… παραδικαστικό! (εικόνες-video)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 έτη ago
Updated 2018/10/30 at 9:04 ΠΜ
8 Min Read

Ενώπιον της δικαιοσύνης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ” σε σημερινό της δημοσίευμα με αφορμή τα όσα τόνισε  για το παραδικαστικό κύκλωμα. Όπως καταγράφεται στο δημοσίευμα “…ο δήμαρχος της Λαμίας κ. Νίκος Σταυρογιάννης είναι πλέον υποχρεωμένος να προσέλθει και να καταθέσει τις αποδείξεις για όλα εκείνα τα οποία επικαλέστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του”. Βάσει των όσων δημοσιεύει η εφημερίδα “ΣΕΝΤΡΑ”, κατατέθηκε εξώδικο στον δήμαρχο Λαμιέων προκειμένου να αποδείξει όλα όσα είπε περί παραδικαστικού κυκλώματος. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία -όπως αντιλαμβανόμαστε- θα έχει και συνέχεια.

Δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας

“Ενώπιον της δικαιοσύνης πλέον είναι υποχρεωμένος ο δήμαρχος της Λαμίας κ. Νίκος Σταυρογιάννης να προσέλθει και να καταθέσει τις αποδείξεις για όλα εκείνα τα οποία επικαλέστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Πλέον οι Εισαγγελείς είναι εκείνοι που θα διερευνήσουν τις αναφορές του κ. Σταυρογιάννη σε πλειάδα δικαστών που μετέχουν σε συγκεκριμένο κύκλωμα που παράγει δικαστικά αποτελέσματα. Ο κ. Σταυρογιάννης μετά το συγκεκριμένο κρεσέντο στο δημοτικό συμβούλιο καλείται πλέον να προσέλθει ενώπιον των αρμόδιων Εισαγγελέων και να καταθέσει κάθε τι που γνωρίζει για επώνυμους δικαστές στους οποίους αναφέρθηκε μιλώντας για συγκεκριμένες δικαστικές υποθέσεις. Ήδη με εξώδικο το οποίο αποστείλαμε τόσο στο δήμαρχο της Λαμίας όσο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Εφετών αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Λαμίας καλούμε τον κ. Σταυρογιάννη εντός 48 ωρών να προσέλθει και να καταθέσει τις αποδείξεις, όπως επίσης να αναφέρει ονόματα καθώς ο ίδιος όλα αυτά τα πριμοδότησε με μια βεβαιότητα στις αναφορές του που παρόμοια δεν έχουμε ακούσει τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος χρόνος εξέπνευσε, χωρίς βεβαίως ο δήμαρχος να έχει καταθέσει κάτι σχετικό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι πλέον οι Εισαγγελείς έχουν το λόγο να προστατεύσουν τη δικαιοσύνη από παρόμοιες κραυγές χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Οι Εισαγγελείς πλέον έχουν το λόγο να υπενθυμίσουν σε κάθε έναν μεταξύ των οποίων ο κ. Σταυρογιάννης ότι οι συγκεκριμένες αναφορές χρειάζονται αποδείξεις, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτή καθ’ αυτή την νομιμότητα. 

Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε αυτοτελή διαδικασία ακολουθήσει η δικαιοσύνη για την προάσπιση της εμπιστοσύνης των ίδιων των πολιτών είναι αυτονόητο ότι ως φυσικά πρόσωπα θα εξαντλήσουμε, όπως άλλωστε το δηλώνουμε, τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νομοθέτης για να υποχρεωθεί πλέον ο δήμαρχος της πόλης να αποδείξει τις αναφορές του στις διαμορφωμένες σχέσεις της εφημερίδας και των προσώπων με όλα αυτά τα κυκλώματα καθώς οι εμπλοκές μαζί με τη δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτες έως μηδαμινές τα 35 χρόνια που είμαστε στο πεζοδρόμιο. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος και τα καμώματα του δεν πρόκειται να μας λυγίσουν και πολύ δε περισσότερο να χάσουμε την επαφή μας με τη μεγάλη εικόνα. Αντίθετα ο δημοτικός μας άρχοντας έχοντας εξαντλήσει αυτή καθ’ αυτή την επιχειρηματολογία του ασκείται τώρα σε κατασκευάσματα θίγοντας ακόμη και τους πλέον ευαίσθητους θεσμούς όπως είναι αυτός της δικαιοσύνης. Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Σταυρογιάννης με τις συγκεκριμένες αναφορές του εντοπίζει λιγοστούς δικαστές να τιμούν τον όρκο τους, δημιουργείται ένα βαθύτατο πλήγμα στη δικαιοσύνη και στην έκφρασή της σε τοπικό επίπεδο. Είναι υποχρεωμένος πλέον να καταθέσει ονόματα και διευθύνσεις, τόσο συγκεκριμένα όσο συγκεκριμένες ήταν και οι αναφορές του στο δημοτικό συμβούλιο. 

Πάγωσαν και οι συνεργάτες του 

Ξεπέρασε κάθε επίπεδο λεονταρισμών ο κ. Σταυρογιάννης αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες. Απ’ όλες τις πλευρές κυριολεκτικά δαγκώνονταν όλοι με αυτές τις αναφορές γνωρίζοντας ότι ο δήμαρχος δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να υποστηρίξει τη λειτουργία τέτοιων κυκλωμάτων και το κυριότερο προσπαθούσαν τεχνηέντως να τον σταματήσουν αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωνε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγόμενών του, γεγονός που πλέον πρέπει να αποδείξει ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών πράγμα το οποίο δεν έκανε εντός των 48 ωρών που είχαν προσδιοριστεί με το εξώδικο. 

Μάλιστα και άνθρωποι από το περιβάλλον του δημάρχου δεν κρύβουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις καθώς σε ποινικό επίπεδο ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για το επόμενο διάστημα και πολύ πριν την κρίση των Λαμιωτών ο δήμαρχος θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποδείξει τα λεγόμενά του. Θα είναι βεβαίως Βατερλό για τον ίδιο να μην έχει στοιχεία για να αποδείξει όλα αυτά τα οποία επικαλέστηκε, πράγμα το οποίο θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο. 

Πως έφτασε εκεί

Ουσιαστικά ο ίδιος ο δήμαρχος μπροστά στην ένδεια των επιχειρημάτων για να πείσει για τις πολιτικές του στην εταιρεία σκουπιδιών και να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από όλες τις πλευρές του δημοτικού συμβουλίου και ιδιαίτερα από το δημοτικό σύμβουλο κ.  Κερπινιώτη λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του κ. Δημήτρη Μώρη, ο δήμαρχος λοιπόν αναγκάστηκε σε ένα κρεσέντο στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν καμία τεκμηρίωση αλλά κούφιες δικαιολογίες και μάλιστα αλλοιώνοντας αυτά καθ’ αυτά τα γεγονότα. Για παράδειγμα ο δήμαρχος μιλούσε για καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση όταν τόσο η «εξύβριση» όσο και η «συκοφαντική» έχουν φύγει από το κατηγορητήριο προ πολλού και εκείνο που δικάστηκε στο Εφετείο ήταν η απλή δυσφήμιση. Αυτό βεβαίως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λεπτομέρεια για τον κ. δήμαρχο  που επιβεβαιώνει τον τρόπο αυτό με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα γεγονότα τα οποία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως επιχειρήματα. 

Όλα αυτά όμως τα δήθεν επιχειρήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χάρτινος πύργος ο οποίος κατέρρευσε, o ίδιος ο δήμαρχος ήρθε να ομολογήσει τα ρουσφέτια αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συγκεκριμένες προσλήψεις στη συγκεκριμένη εταιρεία. Μπορεί να μην αναφέρθηκαν ονόματα αλλά πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα του δημάρχου, πολιτικούς του φίλους αλλά και συγγενικά πρόσωπα αντιδημάρχων και παραγόντων του Δήμου. Πρόσωπα τα οποία τα ονόματά τους εμφανίζονται ακόμη και μέσα στις συμβάσεις όπου για πρώτη φορά ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα στις συγκεκριμένες εργασίες χωρίς μεταβολές και το κυριότερο ορισμένα από αυτά να διορίζονται- άγνωστο πως -και να εισπράττουν επιδόματα για διευθυντικές θέσεις, για θέσεις τμηματαρχών αλλά και για υπεύθυνους γραφείων, επιδόματα που φτάνουν μέχρι και 500 ευρώ το μήνα, όσο δηλαδή και τα επιδόματα στους Δήμους.

[embeddoc url=”https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2018/10/SEN_2910_011_K.pdf” download=”all”]”

πηγη-“ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ”

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
11 Comments
 • Γιγαντουλη του 9% δεν βρέχει σε φτύνουν…πόσα κυβικά τσιμέντο πήγανε στο γνωστό μαντρί και που χρεώθηκαν τα τιμολόγια?Θα έχουμε γλέντια…ούτε η πολιτική προστασία δεν σε σώνει ανύπαρκτε!!

 • ΑΑΑΑ ξέχασα να σου πω.
  Δυο χρόνια σαν συμβασιούχοι ΔΕΝ μας πληρωσες ποτε καμία αργία.Ούτε κάν αυτά τα 12€.
  Απαξιωσες και εθαψες για λιγο τουλάχιστον από τι φαίνεται μια απο τις Ποιο παλιες κ νευραλγικες Υπηρεσίες του Δήμου σαν δήμαρχος και λυσαξες να αναδειδεις ΣΑΝ Πρόεδρος που Είσαι τον φοσθα….δεν το ήξερες; δεν σου είπαν οτι η καρέκλα σου έχει ημ.λήξης;;εσενα και του αλλουνού π κάνει Ότι του πεις για να μην χάσει τον μισθό του αντιδήμαρχου γιατί θα του επερναν το μαγαζί και το Σπίτι….μην μας προκαλείτε…..η συνέχεια θα έχει και ονόματα…..

 • Βρε γραφικε γιγαντουλη παρανομεις το εχεις καταλαβεις;Θα σου σκασουνε αγωγες και θα τσουξει ο κ@λ@ς προεκλογικα…εχεις αποσπασει υπαλληλους και τους βαζεις και εργαζονται Σαββατοκυριακα παρανομα!Να δουμε μετα λειτουργει η δικαιοσυνη η οχι…πλησιαζει το τελος σου γραφικε και ανυπαρκτε!Λυσε μας και μια απορια ποτε εχεις εργαστει εσυ στη ζωη σου;Ποτε εχεις κολησει ενσημο;Και εχεις τα μουτρα να μιλας για τους εργαζομενους της καθαριοτητας καρεκλοκενταυρε που καταντησες την Λαμια μας Καλαμακι αχρηστε…βρεεε ουστττττ

 • Ολοι οι εισαγγελεις ειναι καλη λαμιωτες.και γι αυτο λεγεται κρατος δικαιου.κριμα που ο δημαρχος λαμιεων αφηνει τετοιες εχμες.και οι αντιπολιτευση δεν του ειπαν τιποτα.ντροπη

 • Εργαζόμενοι στον φοσδα:2 συνηποψηφοι με τον συνδυασμό του κοντου.1 Πρόεδρος του χωριού του κοντου.ααα και 1ανιψιά του.
  Εργαζόμενοι στον ανάδοχο:1αδερφός δ.συμβούλου του κοντού.1 ανηψιος δ.συμβούλου του κοντού.1 γιος κ κουνιαδος του προϊσταμένου στο γρ.καθαριότητας του κοντού.
  Κοινωνικό φαρμακείο:κορη πρωιν αντιδήμαρχου του κοντού.
  Κοινωφελή υπηρεσία:2 χρόνια αδερφή αντιδήμαρχου.
  Γραφείο του κοντού:χαχαχαχαχα Βρείτε το!!!!! Θέλετε και Αλλά;;; σε άλλο επεισόδιο.Λ@μογι@!!!!!

 • Tα ψωμια σου τελιωνουν. Nα κάνει έλεγχο εισαγγελέας και στις προσλήψεις που έχουν γινει στο φοδσα. Eίναι όλοι συγγενείς και συνυποψήφιοί του Δημάρχου παρακαλούμε τον Εισαγγελέα να ελέγξει την υπόθεση. Είναι κι άλλες οικογένειες που θέλουν να δουλέψουν έξω έχουν κάνει το δήμο οικογενειακή επιχείρηση και τα ρουσφέτια πάνε και έρχονται μέχρι τα σπιτάκια από την έκθεση πήγαν στο μαντρί. Ξέρουν αυτοί ποιος είναι. παρακαλούμε τον Εισαγγελέα να κάνει έλεγχο στο δήμο θα βγάλει λαβράκι

 • Ρεεεε ο άνθρωπος δεεεν παίζετε λέμε..λ@μογιο απο τα λιγα…κ αυτος κ ολοι Όσοι είναι στην σαποιπαραταξη του.Ακούστε τι λεεει: ο φοσδα δεν έκανε προσλήψεις.Αλλά ο ανάδοχος.και πως ρε λ@μογιο κατα τα λεγόμενα σου γιατί δεν είναι έτσι και τ ξέρεις πως λοιπόν αυτοι οι δυο απο τα 8μηνα ειρθαν κ έπιασαν εσενα κ άλλοι δυο τ άλλο λ@μογιο να έρθουν για δουλειά και τελικά μπηκαν;;; αφοθ εσυ ούτε σαν δήμαρχος Αλλά ούτε σαν Πρόεδρος του σκ@το φορεα Που λέγεται φοσδα μπορείς να επεμβεις στον ανάδοχο εργολαβο….λες οτι οι βολεψακιδες δουλευαν 4ωρες και πιγεναν 4τόνους στον ΧΥΤΑ.θες ν σιυ φερω ζυγολογια στο 6ωρο με 18τόνους;;;;; λεει μετα…..ξέρετε πολλούς ν θέλουν ν δουλέψουν στα σκουπίδια;;;; ναι ρε λ@μογιο ξερω!!!!
  46 οικογενειαρχες που τους εδιωξες.αυτοί που δουλευαν 6μηνες απλήρωτοι.ααααα και να ξέρεις γιατί μάλλον Είσαι εκτός τόπου και χρόνου ρε λ@μογιο κοντε Ότι αυτοι οι βολεψακιδες όπως τους είπες δούλευαν αργίες για 12€ ημερομίσθιο κ χωρίς ενσυμο…και όχι όπως τωρα στον ανάδοχο με διπλό μεροκάματο…οσα έχεις κάνει θα τα πληρώσεις τον Μάιο……

 • ….ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου ……

  Η έκφραση συναντάται και λανθασμένα στον πληθυντικό ως ασκοί του Αιόλου, που αν και χρησιμοποιείται ευρέως είναι λανθασμένη αφού ο Αίολος είχε έναν ασκό (και όχι πολλούς).
  Σήμερα χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για πράξεις που έχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες. Λέγεται τότε ότι αυτός που προέβη στην πράξη «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content