Εξελίξεις στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Αμφιβολίες από τον πρόεδρο της Π.Ε.Λ, Λ. Κωστόπουλο / Πανηγυρική τοποθέτηση του Ν. Σταυρογιάννη [έγγραφο] | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Toπικά

Εξελίξεις στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Αμφιβολίες από τον πρόεδρο της Π.Ε.Λ, Λ. Κωστόπουλο / Πανηγυρική τοποθέτηση του Ν. Σταυρογιάννη [έγγραφο]

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση για τον νέο φορέα -με την μορφή Ανώνυμης Εταιρίας-  που θα διαχειρίζεται την Π.Ε.Λ.. Πανηγυρική τοποθέτηση του δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη. Τοποθέτηση με… αμφιβολίες από τον πρόεδρο της ΠΕΛ Λεωνίδα Κωστόπουλο ο οποίος παρουσιάζει και ένα σχέδιο προοπτικής και ανάπτυξης.

Published

on
Σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της Έκθεσης -που πέρασε από τα σαράντα κύματα μιας και το αρμόδιο υπουργείο δεν έδειξε και αξιοζήλευτη θέληση να ασχοληθεί με τη σωτηρία της- ιδρύεται ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ με μετόχους το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Κύριος μέτοχος της εταιρίας, ο δήμος Λαμιέων, που θα έχει το δικαίωμα να ορίζει τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και δύο μέλη της εταιρίας, ενώ από ένα μέλος θα ορίζουν οι συμμετέχοντες φορείς.

Μεταξύ των θεμάτων που ρυθμίζονται είναι ότι παραχωρείται από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση, χωρίς αντάλλαγμα, για χρονικό διάστημα 30 ετών, το ακίνητο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στην ανώνυμη εταιρεία προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευσηκαταργείται το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας», το οποίο είχε συσταθεί το 1975, γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων του στην ανώνυμη εταιρεία καθώς και μεταφορά των απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. Τέλος να σημειωθεί ότι στο άρθρο 66 προβλέπεται η αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για χρονικό διάστημα δυο ετών με σκοπό την ομαλή λειτουργία του νέου φορέα για την εκπλήρωση του σκοπού του.

Το μπαλάκι της επανέναρξης της ΠΕΛ -με την ολοκλήρωση του νέου φορέα- θα περάσει πια στα χέρια των τοπικών φορέων και το μεγάλο ζητούμενο από εκεί και  στο εξής, είναι αν θα μπορέσουν όχι μόνο να κερδίσουν το στοίχημα της εξυγίανσης αλλά και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα ξαναφέρουν την “άνοιξη” στην πόλη, μέσα από την αξιοποίηση της έκθεσης.


Πανηγυρική τοποθέτηση για τις εξελίξεις πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος μίλησε για “όνειρο που κάποιοι το χαρακτήρισαν άπιαστο” την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΕΛ Λεωνίδας Κωστόπουλος αναφέρεται σε… ίσως(!) σημαντική ευκαιρία η οποία όμως θα πρέπει να μην επιβαρύνει τους πολίτες με χρέη που σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. 


Τοποθέτηση σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να περιέλθει η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της δημιουργίας μίας Ανωνύμου Εταιρείας έκανε ο πρόεδρος της Λεωνίδας Κωστόπουλος. Ο κ. Κωστόπουλος μιλάει για μια… ίσως (!), σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης, θα πρέπει όμως να εξεταστούν κάποια ζητήματα ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με χρέη που σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Συν τις άλλοις παρουσιάζει και ένα σχέδιο προοπτικής και ανάπτυξης.

Διαβάστε ένα σχετικό απόσπασμα από όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΛ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την φθίνουσα πορεία της Έκθεσης Λαμίας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της μη τήρησης νομιμότητας, την απουσία ελέγχου και την αδιαφορία γενικότερα από μέρους της πολιτείας, ίσως αποτελεί σημαντική ευκαιρία μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, να περιέλθει η Έκθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της δημιουργίας μίας Ανωνύμου Εταιρείας (ειδικού σκοπού), η οποία θα μπορέσει να τονώσει και να προσδώσει στην Έκθεση όχι μόνο Εθνικό αλλά και διεθνή χαρακτήρα.

Θα πρέπει όμως να εξετασθεί σε βάθος το Νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τον νέο Φορέα και θεωρώ αναγκαίο στην σύνθεση του Δ.Σ. της Ανωνύμου Εταιρείας, να συμμετέχει με ποσοστό που θα ορισθεί και το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, να εξετασθεί το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και το βασικό πρόβλημα του καθολικού διαδόχου, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με χρέη που σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Περαιτέρω, η Έκθεση Λαμίας αποτελεί σημαντικό κόμβο και πυλώνα ανάπτυξης όλης της περιοχής, η οποία όμως, θα πρέπει να αναβαθμιστεί πλήρως, να ακολουθήσει το δρόμο της σύγχρονης πρακτικής και αντίληψης και να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές, στην έρευνα και τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις νέες μορφές οργάνωσης διοίκησης και παραγωγής. Επίσης, οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, είναι αυτές που έχουν καταστήσει την εξειδίκευση ως χαρακτηριστικό επιτυχίας σε κάθε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Είναι ουσιαστικό και απαραίτητο για τη λειτουργία και αναβάθμιση της Έκθεσης Λαμίας να καθοριστούν οι δυνατές πηγές χρηματοδότησης.

Για την οποιαδήποτε βέβαια χρηματοδότηση είναι απαραίτητο, να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο “Master Plan” μαζί με την μελέτη Οικονομικής Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας, καθώς και η εκπόνηση μελετών για τα έργα υποδομής και τον εξοπλισμό. Στην επόμενη ενότητα θα αναλυθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της αναβάθμισης της Έκθεσης και ο προσδιορισμός νέων στόχων και λειτουργιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο Λ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Πανηγυρική τοποθέτηση -νωρίτερα το μεσημέρι- με αφορμή τις εξελίξεις, έκανε και ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης. 

Διαβάστε την σχετική αναφορά του: 

Εισήχθη στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη Σύσταση Φορέα Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρότασης Ευθύνης» Νίκος Σταυρογιάννης σε ανάρτησή του στα προσωπικά του socialmedia σημειώνει:

«Ένα όνειρο, που κάποιοι χαρακτήριζαν ως άπιαστο, ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα.

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η ξεχωριστή αυτή έκταση μέσα στον ιστό της πόλης, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες ετών,  περιέρχεται με βάση το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε νέο φορέα, τη διοίκηση του οποίου αναλαμβάνει ο Δήμος Λαμιέων.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 59 για το σκοπό ίδρυσης του νέου αυτού φορέα, που έχει μορφή Αναπτυξιακής Α.Ε των ΟΤΑ, αυτός μπορεί να καταστεί λειτουργικός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εμείς από την πλευρά μας, ήδη έχουμε επεξεργαστεί τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας από το νέο φορέα  που πρέπει να είναι αντάξια των προσδοκιών που δημιουργούνται και των νέων δυνατοτήτων μας.

Και δεν σταματάμε εκεί.

Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, στόχος μας είναι ο νέος φορέας-να διαχειρίζεται και να λειτουργεί:

–  μόνιμο εκθεσιακό, συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο,

–  χώρο όπου σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλους φορείς να λειτουργεί κέντρο καινοτομίας και έρευνας,

–  ξεχωριστό χώρο πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης προς τις τοπικές εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις με στόχο τη διευκόλυνσηεπιχειρηματικών επαφών και
την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών μας προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.

Καθιστούμε έτσι την ΠΕΛ βασικό μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για τη Λαμία και το Δήμο μας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια και την Κεντρική Ελλάδα!»Advertisement
8 Σχόλια

8 Comments

 1. ΝΤΙΝΟΣ

  18/03/2019 00:10 at 00:10

  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΗΝ Π Ε Λ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΟΣ.

 2. !!!!!!!!

  15/03/2019 16:23 at 16:23

  Γιγαντουλη να γινονται ολα τα πανηγυρια εκει μιας και τα επιχορηγεις με τα λεφτα των δημοτων!Για σεκιουριτι σε αυτα τα πανηγυρια ολο το βολεμενο σοι του φοδσα!Απλα να υπαρχει και ο υπευθυνος της πολιτικης προστασιας για την ηχορυπανση!Επιμελεια των διοργανωσεων να αναλαβει η κοκκινομαλα αφρατουλα με το ηλιθιο μονιμο χαμογελο!!

 3. ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΠΑΤΑΤΑ

  15/03/2019 15:17 at 15:17

  Na φτιαξετε την ΕΡΩΤΟΧΩΡΑ , να ειναι ανοιχτη ολο τον χρονο …
  με φινα γκομενακια για ερωτικές συνεδριες, dance shows , erotica hotels e.t.c

 4. Γιώργος Τθ.

  15/03/2019 10:56 at 10:56

  Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας είναι έκταση; Ο κ. Σταυρογιάννης έτσι την αντιλαμβάνεται; Τραγικά ανεπαρκής. Το διαβάσαμε κι αυτό. Περιμένει κάποιος κάτι θετικό απ’ αυτόν τον άνθρωπο;

 5. Έλεος

  15/03/2019 07:47 at 07:47

  Το κακο ειναι οτι θεωρει τον εαυτο του καλο δημαρχο αν ειναι δυνατον!

 6. Λαμιώτης

  15/03/2019 00:36 at 00:36

  Ξεχνάς ότι επί Δημαρχίας σου γιγαντουλη δεν λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η ΠΕΛ το 2018!Για την εγκατάλειψη της ΠΕΛ έχεις μεγάλες ευθύνες…άσε που για ένα φεγγάρι έβαλες και πρόεδρο τον οδηγό απορριμματοφόρου!

 7. Γιώργος

  14/03/2019 23:11 at 23:11

  Μετά τον Αύγουστο να βρούμε καμιά δουλίτσα στο Νικολάκι γιατί αργεί να πάρει και την βουλευτική σύνταξη.
  Του έκανε δώρο η κυβέρνηση την Εκθεση λένε τα πρωτοπαλικαρα του,γιατί στην δεύτερη κυριακή οι ελάχιστοι συριζαιοι που θα ψηφίσουν την πρώτη Στασινό θα πάνε δεύτερη στον κοντό.Με ψίχουλα και ψέμματα δεν βγαίνει δήμαρχος όσο κι αν γλύφει τα συριζάκια Αντε γειά

 8. 2 μήνες ακόμα

  14/03/2019 22:55 at 22:55

  Λεωνίδα είσαι δύναμη! Καλή δύναμη, καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement

konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Ελληνικός Στρατός: Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων

Η απόφαση θα υπογραφεί την Τρίτη για να μην χαρακτηριστεί «προεκλογική παροχή» Στρατιωτική θητεία: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να...

Toπικά29 λεπτά ago

Λαμία:”Κλειστό” το κέντρο της πόλης σήμερα / Πέντε προεκλογικές ομιλίες…

Λίγα 24ωρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι προεκλογικές ομιλίες είναι στο… φόρτε τους! Ούτε μία ούτε δύο αλλά πέντε...

ΕΚΛΟΓΕΣ 201929 λεπτά ago

Κ. Κερπινιώτης: “Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη”

Γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται στην Λαμία. Είναι μέτοχος του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας από το 1997, ενώ πριν από αυτό δραστηριοποιήθηκε...

Κόσμος1 ώρα ago

Αυτός ο άντρας πέρασε τις ίδιες μπάρες του μετρό μόλις … 40 φορές (vid)

Ο λόγος; Μάλλον δεν θα τον μάθουμε ποτέ. Οι χρήστες των social media έχουν μάλλον σπάσει το κεφάλι του για...

ΕΚΛΟΓΕΣ 20192 ώρες ago

Δημήτρης Ρίζος: Η Λαμία πρέπει να επανεκκινήσει / Όλοι μαζί να χαράξουμε ΝΕΑ πορεία

Η Λαμία πρέπει να επανεκκινήσει, πρέπει να μπει σε νέα τροχιά… Η κατάσταση είναι δύσκολη, αρκετά δύσκολη, ΟΧΙ όμως μη...

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Διαβάζονται