Έρευνα ΓΣΕΕ: Χαμηλόμισθοι οι Έλληνες πτυχιούχοι – Σε ποιους κλάδους εργάζονται

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago
Updated 2022/05/26 at 12:32 ΜΜ
1 Min Read

Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κινούνται οι μισθοί των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ετήσια Εκθεση για την Εκπαίδευση 2019-2020 του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέσες ετήσιες αποδοχές (μεικτές) των μισθωτών χωρίς απολυτήριο Λυκείου, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις με 10 απασχολούμενους και άνω είναι 17.300 ευρώ κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 17η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ – 28.

Αντίστοιχα οι μέσες ετήσιες αποδοχές (μεικτές) των μισθωτών με απολυτήριο Λυκείου φτάνουν τα 20.200 ευρώ, τοποθετώντας την χώρα μας στην 16η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ-28.

Τέλος στα 30.400 ευρώ φτάνουν οι μέσες ετήσιες αποδοχές (μεικτές) των πτυχιούχων του ιδιωτικού τομέα, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 18η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ-28.

Βάσει των στοιχείων απασχόλησης του ΕΦΚΑ για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στα 1.227,24 ευρώ (μεικτά), με τους άντρες να κρατούν τα «ηνία» των υψηλών αμοιβών. Ωστόσο, ένας στους τρεις υπαλλήλους λαμβάνουν μισθό που ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 451,2 ευρώ, χαμηλότερο δηλαδή και από τον κατώτατο.

Πιο συγκεκριμένα, το 35,9% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει καθαρό μηνιαίο μισθό 392,54 ευρώ.

insider.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content